Image default
Arhiva

Samo Vam ovo treba za zdravu kožu, kosti, zube, oči i kosu

Špinat

Ovo zeleno povrće puno je nutrijenata i antioksidanata. Špinat sadrži lutein, antioksidant zbog kojeg ćete imati zdravije oči. Dobar je izvor vitamina B, C i E, kao i kalijuma, kalcijuma, željeza, magnezija i omega-3 masnih kiselina.
Orasi
Ako želite nježniju kožu, zdraviju kosu, oči i snažnije kosti – jedite orahe. Ubacite šaku oraha u salatu ili desert i osigurajte tijelu zdrave omega-3 masne kiseline i vitamin E. Evo jednog super brzog recepta za odličan desert!
Kivi
Malo, smeđe i čupavo voće puno je vitamina C i antioksidanata zbog kojih će vaša koža biti čvršća, a zubi i kosti zdravi. Kivi je odličan borac protiv bora!
Tamna čokolada
Volimo što je često na listi namirnica koje su dobre za nas. Tamna čokolada štiti kožu od sunca i pomaže da ostane hidratizirana i, suprotno standarnom mišljenju, čokolada ne uzrokuje akne! Naravno, uvijek imajte na umu da ovdje govorimo o čokoladama koje sadrže barem 60% kakaa.
Jogurt
Jedna šolja nemasnog jogurta sadrži više kalcijuma nego šolja nemasnog mlijeka, a kalcijum je bitan za zdrave kosti, nokte i zube. Udružite ga sa medom, jabukama i cimetom i dobićete fantastičan desert. Pogledajte recept!
Krompir
Ova superhrana puna je zdravlja, a posebno je u posljednje vrijeme postala favorit među povrćem za mnoge stručnjake. Krompir je bogat beta-karotenom, pigmentom koji stvara vitamin A koji je dobar za vid i zdravlje očiju uopšte, a još jedan razlog zašto je na ovoj listi je taj što je odličan borac protiv starenja. Naravno, morate paziti kako ga i s čime pripremate. Pečeni krompir sa maslinovim uljem odličan je izbor. Evo kako da ga pripremite.

Related posts

Za ovoliku ljekovitost maslinovog ulja niste znali. Šta su istraživači otkrili na ostrvu Krit?

SAVJETNICI

Svi ekonomski pokazatelji u Federaciji BiH su u porastu

SAVJETNICI

How Pixar brings its animated movies to life

SAVJETNICI

Leave a Comment