Image default
Arhiva

S obzirom na vaše godine koristite ove vježbe

Znate li koliko biste trebali vježbati u prosjeku kako biste bili što zdraviji, i što? Mi donosimo sve odgovore.

Dvadesete
Ovo je dobar period u vašem životu jer ste još uvijek u naponu snage, a poznato je i kako snaga mišića koju izgradite u 20-ima ostaje s vama i kasnije. Tako se preporučuje dizanje utega, sklekovi, čučnjevi i iskoraci te vježbanje minimalno 2-3 sata tjedno.

Tridesete
Za ovo je razdoblje vrlo važna raznolikost treninga kako biste bili sigurni da je u vježbu uključeno cijelo tijelo i da ne zanemarujete određene dijelove. CrossFit, trčanje, bicikliranje, plivanje, joga, ples, također minimalno 2-3 sata tjedno te definitivno ne zanemarujte istezanje, koje je važno u svakoj dobi.

Četrdesete
Ovo je vrijeme kada vaša snaga i izdržljivost počinju opadati te započinjete veliku borbu protiv sala na trbuhu. Također, to je i vrijeme kada mnogi ljudi prestaju vježbati s težinama, a zapravo bi trebali jedino tako vježbati jer snaga mišića kod oba spola pada za 5-8 posto. Važno je samo da budete dosljedni u vježbanju i da koristite utege.

Pedesete
Ovo je vrijeme kada počinje nastupati bol, no nemojte dopustiti da ona počne kontrolirati vaš život. Bole vas koljena? Plivajte! Ne možete plivati? Isprobajte jogu ili pilates. Važno je samo da si prilagodite program vježbanja s obzirom na to gdje vas boli, ali ne da odustanete od tjelovježbe.

Related posts

MISTERIJA DIVOVSKIH HALKI PO PLANINAMA BOSNE I HERCEGOVINE

SAVJETNICI

Od 2021. godine trebat će nam viza za EU

SAVJETNICI

Javna tribina „U zdravom tijelu, zdrav duh – kretanjem do zdravlja“

SAVJETNICI

Leave a Comment