Image default
Arhiva

Roman Altruista

Ovih dana je bihaćkoj publici predstavljen roman „Altruista“ prvijenac Selima Alagića (26) uspješnog mladog Krajišnika, koji se ovim romanom iskazao i na polju književnosti.

„Altruista je priča o dječaku Davudu koji je ostao siroče i koji traga za svojim identitetom, prošlošću i misijom. Na romanu sam radio više godina i nekoliko puta sam ga iznova napisao, uvijek se vraćajući na početak i mijenjajući dijelove romana, sve dok nisam dobio konačnu verziju koja se uveliko razlikuje od prvobitne po tome što sam u nju unio duh etike i religije.“, kaže.“, kazao je autor Alagić

Ističući da roman sadrži mnoštvo lijepih i poučnih priča, Nedim Botić je kazao da je “Altruista” promocija dobra i borbe da dobro vlada među ljudima i da zbog toga u današnjem vremenu ima izuzetnu vrijednost, posebno za mlade ljude.

„Kada je Selim rekao da piše roman, svi su sumnjali da on to može ostvariti. Međutim, on je vjerovao u sebe i uložio je ogroman trud i vrijeme kako bi mi danas ovdje u našim rukama imali ovo fenomenalno djelo. Ovaj roman dolazi u pravo vrijeme, kada su ljudi okupirani stjecanjem materijalnih dobara i sve više zaboravljaju na duhovne vrijednosti, koje autor promovira upravo kroz ovo štivo. Toplo preporučujemo roman svim ljubiteljima dobre avanture, a posebno mladim ljudima koji iz romana mogu dosta toga dobrog i vrijednog naučiti.“, istako je hafiz Nedim Botić, prof.

O romanu je govorio i mr. Fahrudin Vojić, a istakao je kako je roman „Altruista“ rijedak miks emocija, ljubavi, dobra, i avanture u kojoj svi mogu pronaći dio sebe.

„Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam bio jedan od promotora romana „Altruista“, čijeg autora poznajem dugi niz godina i moram priznati da me je iznenadio ovako kvalitetnom avanturističkom pričom, koja je prožeta univerzalnim moralnim vrijednostima i koja promovira nauku, moral i dobročinstvo.“, kaže Fahrudin Vojić, jedan od promotora romana

Selim Alagić rođen je 1991. u Bihaću, a inače je iz Cazina u kojem je završio osnovnu i srednju školu, a potom se radi studija vraća u Bihać i diplomira na Islamskom pedagoškom fakultetu. U Sarajevo je došao 2015. godine, gdje i danas živi i radi. Roman je započeo još kao student, da bi u izdanju Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport „AKOS“ roman ugledao svijetlo dana 2017. godine.

Akos.ba

Related posts

Samira Hurem – Kako privući talentovane fudbalerke iz dijaspore za nacionalnu selekciju

SAVJETNICI

Vozači, oprez kroz planinske klance i usjeke, odroni su na ovim dionicama

SAVJETNICI

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Leave a Comment