Roditeljska pažnja: Paze li roditelji šta im djeca rade na you tube?

Piše Eldar Tutnić  JAKO BITNO

Kako stvari stoje velika većina starijih umova, bilo muslimana ili nemuslimana, uopšte nije svjesno koliko ogroman utjecaj imaju Jutjuberi na našu dječicu. Ono što oni gledaju na YouTube-u, gameplay video klipove i druge stvarčice, kreira njihovu svijest i svjetonazor, isto kao što su crtići u naše vrijeme nama to radili.

Problem je što ovi današnji djelatnici nisu recenzirani od stručnog tima, pa svako može snimiti šta hoće i šta želi na YouTube. Nerijetka je pojava da se promoviraju nemoralni sadržaji, psovke, prevare, slomljena srca i raznorazne druge katastrofalne stvari koji uništavaju sreću, zadovoljstvo i vjeru na duže staze.

Stoga, #POZIV svim sposobnim, kreativnim i voljnim insanima, moralnim dušama, da se aktiviraju i prave sadržaje koji će privući našu dječicu, gdje će heroji naše dječice biti moralni ljudi, muslimani, insani koji promoviraju islam, Kur'an, namaz itd. Nažalost, lično sam prečesto osuđen od mnogih insana zbog nekih pristupa savremenoj dječijoj da'vi, iako se ta vrsta da've nalazi u sunnetu Poslanika, alejhiselam, i iako ona nema nikakve kontradikcije sa islamom.

Obratite pažnju na video u dodatku ovog teksta, i pogledajte koju sreću, zadovoljstvo i ljepotu osjećaju dječica kada dođu u personalni susret sa onima koje prate na YouTube-u! Vrijeme prolazi, a djeca rastu, pa u šta će porasti-pitanje je sad?

LINK: https://www.youtube.com/watch?v=AHCEUgoTvrM

you tube :