Image default
Arhiva

Reprezentativci BiH na drugom treningu na Butmiru

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru obavila drugi trening za utakmicu s Estonijom, koja se igra 6. septembra na zeničkom “Bilinom polju”, u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Svi igrači su se okupili osim Milana Đurića, koji je sinoć igrao utakmicu za svoj klub, a njegov dolazak očekuje se večeras.

Reprezentativci koji su stigli na pripreme, danas su trenirali na Butmiru, a pošteđeni su bili samo Senad Lulić i Edin Višća.

Trener Dragan Perić kaže da su igrači došli spremni i raspoloženi za rad.

„Studiozno smo pripremili plan i program rada i analizirali protivnika, te očekujemo puni angažman i igrača i stručnog štaba. Estonija je kompaktna ekipa koja ima čvrst defanzivni blok i tri agresivna igrača u napadu, ali bit ćemo spremni da odgovorimo na pravi način“, kazao je Perić.

Golman Asmir Begović ističe da je pred ekipom težak zadatak.

„Grupa nije laka. Vjerujemo da će Grčka biti bolja nego u prošlim kvalifikacijama, a i Kipar je neugodan protivnik. Uglavnom, mi trebamo da mislimo na prvog narednog protivnika, a to je Estonija koja ima kvalitet i može nam zadati mnogo problema. Morat ćemo biti maksimalno angažirani ako želimo da ostvarimo pobjedu. Svi smo sretni što smo u reprezentaciji nakon duže vremena i spremni smo da krenemo jako već u prvoj utakmici“, izjavio je Begović.

Sljedeći trening izabranici Mehmeda Baždarevića će obaviti  sutra u 10.15 sati na TK FK Sarajevo u Butmiru.

Related posts

Kako do jeftiniji knjiga za ovu školsku godinu

Prva pomoć pri ujedu insekata

Hitan apel – humanitarna akcija za muslimane Mijanmara

Leave a Comment