Renault Kadjar: Uživanje u vožnji

Poštujući tradicionalni SUV dizajnerski kod, osvježena verzija Renault Kadjara nastavlja uspješnim putem modela koji je od 2015. godine, kada je lansiran, prodan u više od 450.000 jedinica.

Kadjar Faza 2 je stilski dotjeraniji, iznutra plemenitiji te pogonjen potpuno novom gamom agregata. Novi model Kadjara starta sa cijenom od 37.300 KM do registracije. 

Profinjenost i elegancija

Jak dojam koji ostavlja Renault Kadjar proizilazi iz niza poboljšanja koja su nastala u prilagođavanju aktuelnih trendova i Renaultovih dostignuća na polju tehnologije.  

Vanjska osvježenja vidljiva su na novom dizajnerskom potpisu dnevnih LED svjetala sa C formom upotpunjenih maglenkama sa LED Pure Vision tehnologijom. Novi dizajn uočljiv je na oba branika sa hromiranim umecima, a dostupna su i dva nova tipa aluminijskih točkova od 17 i 19 inča.

Enterijer je, također, dorađen kako bi svakodnevno korištenje bilo prioritetno ispunjeno komforom. Profinjenost i elegancija se osjete na prvi kontakt. Nova forma 7-inčnog multimedijalnog touch ekrana i novodizajniranog kontrolnog panela automatskog klima-uređaja daju novu dimenziju praktičnosti i spontanog korištenja. Kvalitetnija je završna obrada panela, prekidača i rukohvata, a efekat 3D teksture materijala i efektno pozadinsko osvjetljenje prekidača podižu dojam na nivo premium osjećaja. 

37.300 KM

Uglađeni rad

Osvježeni Kadjar zasluženo donosi unaprijeđenu gamu agregata posljednje generacije. Razvijene u saradnji sa Daimlerom, nove pogonske jedinice spajaju visoke standarde performansi i voznih sposobnosti. Arhitektura četverocilindarskih benzinaca s prednabijanjem 1,4 TCe GPF je opremljena filterom krutih čestica, a odlikuju se uglađenim radom bez vibracija uz nisku potrošnju goriva.  

U ponudi su dvije verzije, 1,4 TCe GPF sa 140 KS i 1,4 TCe GPF sa 160 KS uz ručni mjenjač sa šest stepeni ili EDC automatski mjenjač sa sedam stepeni prijenosa. Ulazna verzija dizelaša Blue dCi 115 KS razvija 5 KS i 10 Nm obrtnog momenta više od prethodnika. Novi Blue dCi 150 KS razvija 20 KS više nego prije.   

U mreži Renault koncesionara u BiH dostupne su verzije: Life, Limited, Bose Edition i Black Edition. Bogato opremljeni Life TCe 140 košta 37.300 KM do registracije, a kupci na raspolaganju imaju i mogućnost produženja petogodišnje garancije. 

Jači dizelaš sa 4×4 pogonom

Novi Kadjar se i dalje oslanja na verzije sa prednjim pogonom, potpomognute sistemom Extended Grip, koji u gotovo svim situacijama efektno imitira pogon na sve točkove. Pravi 4×4 pogon isključivo je dostupan sa jačom verzijom dizelaša dCi 150. Recimo da pogon na sva četiri točka dolazi na osnovi Nissanove mehanike uspješno razvijane decenijama. U prilog svemu ide klirens od 200 mm, koji omogućava prolaz preko teških off-road dionica i duboke vode.