Image default
Arhiva

Prve fotografije novog Škoda Kodiaqa

Malo prije svjetske premijere novog ŠKODA Kodiaqa, koja će se održati 1. septembra na sajmu automobila u Berlinu, češki proizvođač automobila otkriva detalje vanjskog izgleda svog snažnog SUV-a.

Široko, trodimenzionalno oblikovana prednja maska djeluje markantno i upečatljivo. Sa oštro dizajniranim farovima, prvi put urađenim u punoj LED tehnologiji, nedvojbeno je jasno da je proizveden prvi veliki SUV. Upečatljivo su oblikovane bočne strane, kao i zadnji dio: površine vrata su oblikovane atletski, a zadnji dio je posebno masivan. Zadnja svjetla su urađena u odgovarajućoj LED tehnici, sa prepoznatljivom Škoda C-grafikom.

Sa volumenom prtljažnika od 720 do 2.065 litara (sa preklopivim zadnjim naslonom), Kodiaq nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi. Škoda Kodiaq može biti i u varijanti sa 7 sjedišta.

Za veću sigurnost i komfor su zaduženi inovativni sistemi asistencije. Sa AREA View sistemom i kamerama na prednjem i zadnjem dijelu, kao i u kućištu vanjskih retrovizora, zahvaljujući njihovim objektivima za praćenje uglova, omogućeno je višestrano posmatranje okoline iz unutrašnjosti vozila.

Novina je i asistent-sistem za prikolicu. Ukoliko Škoda Kodiaq vuče prikolicu, sistem pri sporoj vožnji unazad, preuzima upravljanje. Uz to, asistent-sistem za kočenje, čim se pojavi neka prepreka pri vožnji unazad, preuzima funkciju kočenja.

Novi mobilni alati Škoda Connect krase novi Kodiaq. Dijele se u dvije kategorije:
1. Infotainment online sistemi, koji nude više informacija pri korištenju navigacionog uređaja.
2. Care Connect sistem pri nezgodi, nakon aktiviranja zračnih jastuka, automatski pokreće tzv. Emergency Call i automatski poziva službu hitne pomoći.

Svoju svjetsku premijeru novi Škoda Kodiaq slavi 1. septembra 2016. godine u Berlinu.

Zvanična prodaja ovog modela u Bosni i Hercegovini počinje u martu 2017. godine.

 

Related posts

Povoljna cijena auta iz Njemačke, sigurno i efikasno ?

Biometeorološka prognoza

Savjeti za pravilno pokretanje motorne pile

Leave a Comment