Image default
Arhiva

Prognoza: Oblačno s kišom i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 8 sati:Bjelašnica 5 stepeni,Sokolac 9, Ivan Sedlo 10, Livno 11, Bihać, Bugojno i Srebrenica 12, Banja Luka, Grude, Jajce, Prijedor, Sanski Most, i Sarajevo 13, Gradačac, Tuzla i Zvornik 14, Bijeljina 15, Doboj 16, Mostar 17, Trebinje 18, Neum 21 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 10 hPa je ispod normalnog i lagano opada. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prema kraju dana i u večernjim satima očekuje se postepeni prestanak padavina.

Vjetar, slab do umjeren, u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni. Dnevne temperature zraka od 14 do 19, na jugu od 19 do 24 stepena. U Sarajevu pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 18 stepeni. .

Related posts

U BiH uvezen “porsche” koji košta više od pola miliona

13 Bh inovacija za koje svijet zna, Cadence druga

Južni pol: Uzgojili biljke bez tla, sunca ili pesticida

Leave a Comment