Image default
Arhiva

Probajte kafu s jajima ukoliko želite biti puni energije

Ranije su savjetovali da u šolju jutarnje kafe dodate malo putera ili kokosovog ulja, ali novi trend je još luđi.

Preporuka fitnes blogerice za početak dana je pomalo neobična, ali može da bude itekako korisna. Naime, umjesto kokosovog ulja preporučuje se sirovo jaje u prvoj jutarnjoj kafi.

Jaja su puna proteina, a ni kafa u umjerenim količinama nije štetna. Ali, protein bi trebalo da se unosi poslije treninga, kako bi se tijelo brže oporavilo. Kafa nije preporučljiva nakon vježbanja jer tijelo treba da se odmori i oporavi, a ne da se iznova stimulira.

Ova praksa je već uveliko prisutna u Bugarskoj, Skandinaviji i Vijetnamu, a sve je popularnija među trkačima i sportistima širom svijeta.

Mnogi ljudi već piju kafu prije treninga, kako bi imali više energije za napor koji ih očekuje. Ali, da li smo stvarno toliko zauzeti da ne možemo normalno da doručkujemo, već moramo da dodajemo hranu u kafu? I da li je uopšte bezbijedno staviti sirovo jaje u kafu?

Toplota kafe je nakon kuhanja oko 93 stepena Celzija, što je dovoljno da se jaje skuha (za to je potrebno da bude viša od 70 stepeni). Dakle, ako to uradite kako treba vjerovatno se nećete zaraziti salmonelom.

Ako želite da probate ovaj neobični specijalitet, znajte da u tome nema ništa loše. Jaja su puna proteina, a ni kafa u umjerenim količinama nije štetna.

Nutricionisti predlažu da kofein unosite prije vežbanja, a oko 30 minuta poslije jutarnjeg treninga je preporučljivo da pojedete zdrav doručak koji sadrži protein, poput jaja, i neku vrstu složenih ugljenih hidrata.

Related posts

Raspored radarskih kontrola

SAVJETNICI

Oprezno pri kupovini na eBayu

SAVJETNICI

Štrajku se priključuju Krajina i Hercegovina

SAVJETNICI

Leave a Comment