Prednosti 4D ultrazvuka

Mnogo trudnica se odlučuje na 4D ultrazvuk iz razloga da se detaljno vidi plod i da roditelji jasno vide pokrete svoje bebe na monitoru. Često roditelji mogu prepoznati i vidjeti crte lica svoje bebe. 4 D ultrazvuk izaziva opće iznenađenje i oduševljenje kod roditelja.

Ultrazvuk 4D se plaća, pa si ga mnoge trudnice na žalost ne mogu priuštiti. Ako se odlučite na ultrazvuk bit ćete vrlo zadovoljni, jer preko monitora ćete jasno vidjeti svoju bebu.

4 D ultrazvuk se preporučuje oko 22 tjedna kada je plod dovoljno sazrio i kada se može odrediti detaljni pregled srca i svih mogućih anomalija ploda.

Kontrola trudnoće je nezamisliva bez ultrazvučnog pregleda. On omogućava ginekologu izravno i neposredno promatranje ploda u maternici. Pomoću njega se pouzdano utvrđuje trudnoća, spol, analiza građe i otkrivanje anomalija ploda.

Nova tehnologija je toliko napredovala da 3 D ili 4D slika stvara toliko realnu i čistu sliku, a objekt se može analizirati u potpunosti. Na zaslonu se vidi figura ploda i tako olakšava analizu građe ploda u svim razdobljima trudnoće.
Velika prednost je mogućnost snimanja određenih detalja.

Ako se dvoumite važno je znati da 3D / 4D analiza ploda postaje odlična dopuna uobičajenom pregledu i ukoliko vaša beba ima anomalije ovim postupkom ćete jasno vidjeti.

Prije četvrtog mjeseca trudnoće 4D ultrazvukom možete vidjeti pokrete glave, tijela i ekstremiteta ploda i tako se procjenjuju motoričke aktivnosti i ponašanje ploda. Običan ultrazvučni pregled ne može donijeti vjerodostojnu sliku ploda.
U kasnijim mjesecima trudnoće možete vidjeti cijeli spektar ponašanja ploda, poput mimike lica (zijevanje, osmijeh, mrštenje), ponašanje ekstremiteta (sisanje prsta, dodirivanje nekih dijelova tijela rukama).

Pomoću 4D ultrazvuka  roditelji stvaraju vrlo emotivan i zanimljiv dojam svog djeteta. Njime mnoge majke doživljaju psihički mir ukoliko ih muči neke dvoumice vezane uz bebu. Najveća bojaznost je zdravlje djeteta i normalan izgled.

Pomoću njega ćete smanjiti strah od anomalija ploda i bilo koji strah da ste ga imali prije toga. Kada vidite svoju bebu na 4D ultrazvuk da je zdrava i da napreduje, osjetit ćete veliko oduševljenje i mir. Osjećaj je neprocjenjiv.

Neki roditelji žele jednostavno iskusiti modernu tehnologiju i dati su priliku da malo bolje upoznaju svoje dijete dok je još u trbuhu.