Pravi su uvijek uz nas, ne samo kada se pobjeđuje

Anel Dedić za “Sportske”: Pravi navijači su uvijek uz nas, ne samo kada se pobjeđuje

NK Vitez svoj posljednji susret u prvom dijelu sezone igra sa aktuelnim prvakom BiH Zrinjskim. Za Vitez pravo nastupa nemaju Livančić i Muminović, dok u Zrinjskom neće nastupiti Čolić i Jakovljević.

Pred samu utakmicu razgovarali smo sa prvotimcem Viteza Anelom Dedićem, koji se neopravdano postao meta kritika navijača ovog kluba zbog “loših igara”.

“Svakako da smo zadovoljni bodom. Da nam je neko prije utakmice ponudio bod, rado bi prihvatili,ali eto nažalost bili smo bliži pobjedi, koju smo ispustili”- osvrnuo se Dedić u razgovoru za “Sportske” na minulu utakmicu u Bijeljini, u kojoj je Vitez podijelio plijen sa Radnikom (1:1).

“Teren će biti strašno težak, kako nama tako i njima. Sigurno da će do bodova doći ekipa koja bude spretnija i sretnija. Mi idemo na pobjedu”- decidan je Dedić.

O svojim igrama i kritikama navijača Dedić je rekao:

“Što se tiče moje igre, sigurno da može bolje, ali i pored lošije igre uspio sam zabiti tri gola što je sasvim Ok te tako pomoći direktno ekipi u osvajanju bodova. Navijače ne bih komentariso. Rekli su dovoljno o sebi. Pravi ljubitelji su uz nas svih 90 minuta ,a ne samo kad se vodi i pobjeđuje”.

sportske.ba