Pravi savjeti za sunčanje i postizanje željene boje

"Ako ste jedna od onih osoba koja razmišlja kako do brončanog tena onda je vrijeme da pokušate s receptom koji daje odlične rezultate"

U nekadašnja vremena pojam ozonska rupa se nije mogao tako često čuti i malo je bilo onih koji su se pitali je li previše sunčanih zraka štetno za ljudski organizam. Danas je situacija drugačija, ozonska rupa je stvarnost i radi bolje zaštite tijela treba se informirati o tome koji su najbolji savjeti za sunčanje.

Jasno je da svatko tko danas želi uživati izležavajući se na plaži ili sunčajući negdje u prirodi mora zaštititi kožu na vrijeme, prije nego se misli izlagati suncu.

Kako potamniti na prirodan način

Stari i provjereni recepti koje su koristile generacije prije nas davale su najviše rezultata u uvjetima kada se koža već stigla naviknuti na sunce. To znači da se u protivnom na sunce ne izlazi bez odgovarajuće kreme s visokim zaštitnim faktorom.

Prirodna zaštita od sunca podrazumijeva nekoliko važnih i neophodnih namirnica kada je u pitanju njega kože nakon sunčanja. Ako želite dobiti lijepu boju na ljetovanju, pomoći može i dobitna kombinacija maslinovog ulja i limuna.

Pomiješajte sok od jednog limuna, 1/2 maslinovog ulja i 12 kapi tinkture od joda. Nakon što ste ih pomiješali ulijte ih u tamnu bocu te protresite prije upotrebe.

Ako ste jedna od onih osoba koja razmišlja kako do brončanog tena onda je vrijeme da pokušate s receptom koji daje odlične rezultate. Treba znati kako se ova metoda primjenjuje samo kada je koža već lagano potamnjela.

Za početak nabavite 10 kapi esencije od cimeta, 2 male žlice listova lavande, 55 ml mrkvina ulja, 110 ml avokadova ulja i 2 male žlice cvjetova vrijesa. Potom se usitne cvjetovi i stave u bocu te preliju esencijom od cimeta i ulja. Smjesa se ostavi da odstoji 24 sata uz povremeno miješanje. Nakon što se ocijedi ulije se u tamnu bocu.

Na tržištu su prisutne razne kreme za sunčanje, a možete pokušati napraviti i svoju kremu. Ukoliko ste odlučili napraviti domaći proizvod s kojim ćete dobiti željenu boju, ali i zaštitu od sunca, potrebno je nabaviti 50 ml destilirane vode, 15 g pčelinjeg voska, 45 ml sezamova ulja, 20 g lanolinova anhidrida i 14 g kakaova maslaca.

Prvo prokuhate vodu dok ne počne kipjeti te otopite lanolinov anhidrid, kakaov maslac i vosak. Kada dobijete bistru tekućinu, dodajete sezamovo ulje i sve zagrijete na 60 stupnjeva. Potom u mikser ulijete smjesu i nastavite miješati sve dok se ne ohladi. Potom ju pospremite u prikladnu posudu i čuvate na hladnom mjestu.

Dugotrajno sunčanje na plaži ili nekoj drugoj lokaciji može biti opasno za zdravlje i zbog toga se na suncu smije biti samo nekoliko minuta, a sve ostalo vrijeme u hladu.