Image default
Zanimljivo

Praktični trikovi za uređenje male kupaonice

Kada je uređenje doma u pitanju, želimo da svaki prostor odiše našim karakterom i osobnošću. Osobni detalji i kreativne ideje u kojima toliko volimo uživati vidljive su na svakom kutku našeg doma, osim u jednoj prostoriji – kupaonici.

No, i za ovaj interijer postoje praktični trikovi s kojima ona može postati nešto luksuznija, a možda i najomiljenija prostorija unutar našeg doma.

Mali prostori su općenito veliki izazov za svakog dizajnera i arhitekta, a u tu skupinu spadaju i male kupaonice. Unazad nekoliko sezona, ovim se prostorijama poklanja velika pažnja prilikom uređenja i to sve kako bi one postale prave oaze mira i uživanja. Kupaonice već odavno nisu namijenjene samo za obavljanje osobne higijene, a kako bi ostvarili dojam luksuza i raskoši, nije potrebno striktno se oslanjati na kvadrate samog prostora. Svoju wellness atmosferu vrlo lako možete kreirati sjajnim i plemenitim materijalima i površinama, skalom u boji, uzorcima mramora, dizajnerskom rasvjetom i ukrasnim detaljima koji se odlično snalaze u malim, ali modernim kupaonicama.

Ono što se na prvi pogled možda čini nespojivim, dobrom pripremom i inspiracijom vrlo lako može prerasti u očaravajuću kombinaciju, a upravo to dokazuju tri male kupaonice koje imaju 3,5 četvorna metra te koje potpisuje tim Mirjane Mikulec. Luksuzni elementi nisu nimalo zagušili prostor, a osnova svake kupaonice bi trebala biti svijetla, neutralna i nenametljiva. Tako ćete dodatno naglasiti luksuzne elemente, a prostor će ostati prozračan.

Upečatljiv detalj može biti i umivaonik, no vodite računa da on bude nešto upečatljiviji. Jedan ili dva takva elementa bit će dovoljna za glamurozan izgled vaše male kupaonice, a vrlo uspješnim se pokazao spoj zlatna i kroma, kao i korištenje pločica velikih dimenzija s uzorkom mramora ili naglašenom reljefnom površinom te je njih najbolje kombinirati s mat površinama u neutralnim nijansama. Jednostavnije i svakako povoljnije varijante u slučajevima kada je kupaonica već napravljena jest unošenje mirisnih svijeća i dozatora sapuna raskošnijeg dizajna, poslužavnika na koji ćete smjestiti prazne bočice od parfema, difuzore ili cvijeće, izbor je vaš!

Foto: Sanja Jagatić / Mirjana Mikulec

Related posts

Kadulja kao lijek

Mnogi magazini nas”zatrpavaju” savjetima o njezi kože, šta je istina?

Savjeti za sadnju i uzgoj hortenzija

Leave a Comment