Poznat datum održavanja 45. Una regate – Podrži svoje!

45. Internacionalna turistička Una regata održati će se od 26-29. jula 2017. godine.

Ova tradicionalna manifestacija nije pretrpjela nikakve značajnije promjene u odnosu na prošlogodišnja izdanja pa će tako Una regata trajati četiri dana, uključujući i dan otvora same manifestacije.

Cijena kotizacije iznosi 40,00 KM, a učešće će se moći prijaviti i za samo jedan dan. Cijena za jednodnevnu plovidbu iznosi 15,00 KM za etape Martin Brod – Štrbački buk i Bihać – Bosanska Krupa, dok plovidba najatraktivnijom etapom Štrbački buk – Bihać iznosi 20,00 KM.

Više info na: uživaj naše

U svim kampovima organiziran je zabavni program, a najzanimljivije će biti u Bihaću, gdje je planiran koncert pop/rock grupe na stadionu NK Jedinstva. Nastavak je to dobre saradnje sa koncertnom agencijom Stage Art iz Bihaća, koja će biti i organizator koncerta. Kao i prošle godine, za učesnike i sve one koji plate kotizaciju, ulazak na koncert je besplatan.

Najveća novina jeste zabrana komercijalne plovidbe ( rafting ) rijekom Unom za vrijeme trajanja Una regate. Takvu odluku NP Una je donio iz nekoliko razloga, a jedni od njih su fokusiranje na promociju “Una regate” , a ne raftinga, te manjak tehničkih uslova u području NP Una, kada je u pitanju prijem i prihvat čamaca, gostiju, ali i nadzor nad cjelokupnom manifestacijom.

Iz sredstava kotizacije osigurava se:

prostor za besplatno kampiranje
besplatan ulaz u sve posjetilačke zone
osiguranje svih učesnika od strane ovlaštene osiguravajuće kuće
angažman iskusnih kajakaša i ronioca radi sigurnosti učesnika
angažman vatrogasne i sanitetske službe
ulaznica za koncert – Bihać