Image default
Arhiva

Portal predskolska.ba za djecu i roditelje

Prije nekoliko mjeseci neformalna grupa građana je odlučila da pokrene projekat vežan za predškolsku djecu i njihove roditelje….

Radi se o portalu informacionog karaktera, s ciljem edukacije roditelja o roditeljstvu, odgoju djece, razvoju djece, majčinstvu, očinstvu, kao i o mogućim problemima, koji nastaju u razvoju djece.

Projekat smo financirali iz vlastitih sredstava. Portal je online od kraja juna ove godine.

Iza projekta stoji Aida Teljigović, profesor predškolskog odgoja i obrazovanja, a radi i na magistarskom radu na temu “Vrste i učestalost grešaka u govoru djece uzrasta od tri do pet godina”.

Studije je pohađala na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, gdje namjerava braniti magistarski rad.

“Web-stranicu je dizajnirao moj suprug, koji je po struci web-dizajner.

Na našoj stranici su sadržaji vezani za odgoj i obrazovanje djece, te nam nije cilj da izlazimo iz okvira islama.

dobre vijesti

Smatramo da je jedan od glavnih ciljeva svakog muslimana i muslimanke obrazovanje na svim poljima nauke, a pogotovo onima koji obuhvataju korisna znanja i informacije o djeci.

U ovom mjesecu dogovorena je saradnja sa Islamskim pedagoškim fakultetom Zenica.

Pozivamo vas, ukoliko vidite da je u ovom projektu hajr, da objavite ove informacije na vašem portalu, ili napišete tekst prilagođen vašim čitaocima, i pozovete ih da posjete portal, aktiviraju se na forumu i podijele informaciju sa svojim prijateljima.

Ukoliko imate nekih pitanja, nejasnoća, ili eventualnih prijedloga za saradnju, slobodno pišite na dati mail“, kazala nam je Teljigović.

Na portalu je pokrenut i forum, gdje će roditelji, studenti, odgajatelji i profesionalni radnici u struci predškolskog odgoja i obrazovanja moći diskutovati, dijeliti informacije, i pomagati jedni drugima.

dijete-skola

 

preorod.com

 

Related posts

Fotograf snimio pakao života migranata. Ima poruku za one koji ih mrze

VIDEO: Svi problemi malinara (MALIČEVIĆ)

Totti: Uskoro ću postati direktor Rome

Leave a Comment