Piti toplu vodu s limunom i medom

Crystal Davis iz SAD-a odlučila je svako jutro popiti toplu vodu s limunom i medom na prazan želudac, i tako godinu dana.

Zanimalo ju je do kakvih sve promjena će doći u njenom tijelu.

Na kraju je priznala da se pozitivno šokirala, prenosi 24sata.hr.

Ovo je njena ispovijest:

Do prije nekoliko godina napitke s limunom i medom kupovala sam u apotekama kada sam imala gripu.

Naravno, nije bilo puno pomoći od njih pa sam, priznajem, bila malo skeptična kada sam kretala s ovim izazovom.

Ipak, sasvim je drugačije piti pravi med i pravi limun.

Odlučila sam piti toplu vodu s limunom i medom 12 mjeseci, svako jutro na prazan želudac – zanimalo me je li to toliko čudotvorno kao što neki tvrde.

Ja sam vrlo zadovoljna. Naime, cijelu godinu nisam bila prehlađena, nisam imala gripu ni želučane bolesti, iako sam ponekad osjećala kao da će me nešto uhvatiti, ali do toga nije došlo. Zapravo, s vremenom sam bila toliko oduševljena ovim napitkom da sam ga počela nositi sa sobom kada sam negdje putovala.

Također, postala sam jutarnji tip i više nemam potrebu za kafom. Imam više energije i osjećam se sretnije odmah ujutro, što prije nije bio slučaj. Prije mi je trebalo sat vremena da nakon buđenja zapravo progledam. Ljudi oko mene kažu kako sam sada ujutro puno ugodnije društvo.

Ja općenito koristim pola svježeg limuna i kašičicu organskog meda u klasišnoj šolji. Najprije prokuham vodu pa ostavim da se malo ohladi, toliko da se med otopi. Stavim i sok od limuna pa to popijem odmah nakon buđenja. Međutim, ponekad u limunu ima više soka ili je kiseliji pa stavim mrvicu više meda – treba malo eksperimentirati. Ako vam je pola limuna previše, u početku možete koristiti četvrtinu, do se ne naviknete.

Ovo su još neke od prednosti pijenja ovog napitka ujutro:

Štiti od infekcija Budući da je to prvo što se uzima ujutro, stimulira se probavni sustav i hidratizira debelo crijevo tako da nema problema sa zatvorom. Također, djeluje kao diuretik, čisti mokraćni sustav i štiti ga od infekcija.
Poboljšava probavu Limun pomaže jetri da proizvodi više žuči, tako da je tijelu lakše razgraditi složenu hranu i izvući iz njih korisne sastojke. Med ima antibakterijska svojstva koja štite od bilo kakvih infekcija. Također, pomaže u proizvodnju sluzi u želucu te izbaciti toksine iz tijela.
Sjajit ćete zdravljem i ljepotom Limun ima mnoge prednosti za kožu, a uz to pomaže očistiti krv i potiče proizvodnju novih krvnih stanica. Voda i med obnavljaju kožu, imaju antibakterijski učinak i potiču stvaranje kolagena, piše Bright Side.