Papa Franjo: Pronađite Boga u periferijama društva, a ne u palatama

Pope Francis prepares to shake hands with Mehmet Gormez, head of Turkey's Religious Affairs Directorate, in Ankara November 28, 2014. Pope Francis begins a visit to Turkey with the delicate mission of strengthening ties with Muslim leaders while condemning violence against Christians and other minorities in the Middle East. REUTERS/Stoyan Nenov (TURKEY - Tags: POLITICS RELIGION) - RTR4FZ5E

Papa Franjo u petak je zatražio od vjernika da pronađu Boga u periferijama društva, a ne u palatama, i kako ne trebaju strahovati od stvari koji osporavaju puteve Crkve.
Papa Franjo: Pronađite Boga u periferijama društva, a ne u palatama

Franjo je predvodio misu kojom se obilježava Bogojavljenje, biblijska priča o trojici mudraca koji su pronašli bebu Isusa u jaslama.

Tokom božićnih praznika, Franjo je naglašavao skromne dimenzije Hristovog rođenja istovremeno kritikujući Crkvu koja se zatvorila prema svijetu.

To je poruka koju je Franjo često ponavljao tokom svog pontifikata kako bi ukorio one koji daju prioritet hrišćanskim pravilima i moralu nad Božjom milošću.

Papa je kritikovao one “koji žele kritikovati sve i svakoga i koji strahuju od svega što nas izaziva, dovodi u pitanje našu sigurnost i naše istine, naše puteve uspona po svijetu i ovom životu”, prenosi AP.