Ovo nikada ne bacajte u WC školjku

U kupaonici uvijek dobro imati malu kantu za smeće, jer se mnogi u nedostatku kante odlučuju na bacanje svega i svačeg u toalet. Stoga, prije nego što krenete bacati sve u WC, sjetite se ovog popisa stvari koje u toaletu nikako ne smiju završiti.

1. Pamuk

To se odnosi na tampone, uloške, pa čak i štapiće za uši. Pamuk se lako hvata za sve i često dovodi do začepljenja jer nije razgradiv.

2. Vlažne maramice

Ne bacajte u toalet čak ni one stvari koje su “predviđene” za bacanje u WC školjku. Maramice se ne mogu rastopiti, a jednom kada vam uđu u cijevi, od začepljenja vas neće spasiti niko.

3. Kosa

Idući put kada čistite četku, dlake bacite u smeće. Jednako kao što vam začepljuje tuš-kabinu ili kadu, kosa može začepiti i odvod za WC.

 

4. Pijesak za mačke

Iako je najlakše baciti ga u WC školjku, nemojte to raditi. I on stvara začepljenja zbog kojih ćete imati mnogo većih problema.

5. Stari lijekovi

Lijekova kojima je prošao rok trajanja riješite se na siguran način, ali ne bacanjem u toalet. Oni vam neće začepiti cijevi, no njihov sastav može naštetiti vodi kojom se opskrbljujete.

6. Masnoće i ulja

Bilo da je riječ o masnoći nakon kuhanja ili bilo kojoj drugoj, držite ih podalje od toaleta. Masnoća se zadržava na cijevima i radi istu stvar kao i holesterol krvnim žilama.