Image default
Arhiva

Ovo je osoba koja je izmislila vijest da je ”BiH glavni centar za islamističke ekstremiste i teroriste”

Hassan Haidar Diab je libanski šija koji radi kao novinar u zagrebačkom Večernjem listu. On godinama širi laži o islamu i muslimanima u BiH.

Večernji je list objavio njegov tekst u kojem se navodi da “BiH postaje glavni centar za islamističke ekstremiste, mijenja se i kulturološka slika Sarajeva i okolice“.

U spomenutom tekstu Diab se posebno obrušava na Nezima Halilovića Muderrisa, Islamsku zajednicu, arapske turiste i biznismene, a nije zaboravio ni Saff.

Nema nikakve sumnje da Diab piše protiv Bošnjaka i Bosne i Hercegovine zadojen šijskom mržnjom i sektaškim ideološkim željama da šiizam u ovoj regiji postane prihvaćen.

Saff je prije nekoliko godina objavio dokumente Obavještajno-sigurnosne službe BiH u kojima se navode detalji lika i djela Hassana Haidara Diaba ( U Osinom izještaju se Diab predstavlja kao Hosein Diba).

„Pajt nam je kroz kontakt prezentirao određena saznanja koja ukazuju da bi jedan broj libanskih državljana, šiitskog porijekla, mogao biti u vezi sa organizacijom Hezbolah.

S tim u vezi Pajt nam je identificirao libanske državljane dr. Lealu Zikha i Al Nurina, koji je, navodno, trenutno na specijalizaciji u Kliničkom centru „Koševo”.

Obojica su redovni na seansama koje redovno organizira šiitski duhovni vođa u BiH šejh Eidi.

Dr. Lealu Zikha i Al Nurina su bili u bliskim vezama sa Hoseinom Diabom, trenutno nastanjenim u Republici Hrvatskoj gdje je zaposlen u svojstvu novinara.

Za Diaba početna operativna saznanja ukazuju da je svojevremeno bio čelnik organizacije Hezbolah za Republiku Hrvatsku”.

Perzijski koledž u Ilijašu je također u epicentru pažnje.

OSA u Koledžu ima izgrađena operativna uporišta”, navodi se u izvještaju OSA-e.

Višegodišnja dosljednost u plašenju svijeta muslimanima iz BiH ukazuje da je Hassan Haidar Diab predan svojoj šijskoj misiji.

hassan_haidar_diab2-650x488

Foto: Hassan Haidar Diab je čest gost Hezbolaha u Siriji gdje glumi ratnog reportera Večernjeg lista

U međuvremenu, na ovu jadnu laž novinara Haidara Diaba oglasila je se i SIPA koja je negirala ono što je dotični novinar napisao.

Kako su nam kazali iz SIPA-e, njihovi izvještaji nisu javni, a tvrdnje hrvatskih medija nisu tačne.

Odbacili su i da je SIPA navela da je BiH zemlja u kojoj ”radikalni islam vehabijske ideologije” kakvu nose najkrvoločnije terorističke organizacije kao što su IDIL i Al Kaida rapidno raste.

Podsjećamo, zagrebački Večernji list tematizirao je ovo pitanje nakon izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o BiH kao najvećoj prijetnji Hrvatske.

Oni su, pozivajući se na navodni izvještaj SIPA-e, naveli: “…religijski ekstremizam ‘vehabističko-selefističke’ provenijencije u BiH je institucionalno prisutan, unutar i izvan islamske zajednice koja i dalje njeguje finansijske odnose s Arapima i šuti na sve vehabističko-selefističke aktivnosti”.

Hrvatski mediji su se također žestoko obrušili na Islamsku zajednicu i njene čelnike.

nashaber.wordpress.com

Share this

Related posts

Kako se nositi s toksičnim ljudima?

Kako napraviti jednostavno pekmez od kupine

Ko zastupa interese BH poljoprivrednika?

Leave a Comment