Image default
Arhiva

Ovo je novi Audi A8, auto za “one” punijih džepova

“Danas imamo zadovoljstvo predstaviti četvrtu generaciju modela A8. Novi Audi A8 je bez sumnje tehnološki najinovativnije vozilo trenutno u svijetu.
Nova gneracija donosi pregršt nove tehnologije koja do sada nije viđena u svijetu automobila, a svojim dizajnom i luksuznom unutrašnjošću vjerujem da nee nikoga ostaviti ravnodušnim.” rekao je Dino Bratović, menadžer marke Audi ispred firme Porsche BH.
“Mnogo je toga što ovaj model čini avangardnim. Novi A8 je prvi serijski proizveden automobil koji je razvijen za autonomni način vožnje. Novi Audi A8 donosi tehnologiju autonomne vožnje trećeg nivoa, te može uz pomoć kamere, radarskih, ultrazvučnih i laserskih senzora voziti potpuno samostalno pri brzinama do 60 km/h, sam potražiti slobodno mjesto u garaži ili parking na cesti.
Ovo je prvi auto na svijetu koji je unaprijed razvijen za tehnologije samostalne vožnje u svim uslovima, pa i pri visokim brzinama na autocestama. U pogledu luksuza, apsolutna novost je zadnje sjedište koje uz klasičnu masažu nudi i funkciju grijanja, te masaže stopala. A8 donosi i potpuno novi sistem upravljanja multimedijom putem dva ekrana osjetljiva na dodir koji simuliraju prave tipke uz zvuk i osjet klika”, dodao je Damir Kulo, produkt trener i produkt menadžer u Audi BH.

Novi Audi A8 dostupan je u Bosni i Hercegovini od 150.602 KM bez PDV-a, koliko košta model sa 3,0 TDI motorom, quattro pogonom na sve točkove i naprednim tiptronik automatskim mjenjačem.

Related posts

Zelenom gnojidbom – nadomjestiti odvoženje biljne mase sa oranica

SAVJETNICI

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Het-trik Edina Džeke

SAVJETNICI

Leave a Comment