Image default
Arhiva

Ove namirnice mogu zamijeniti jaja

Ukoliko iz nekog razloga ne možete ili ne želite jesti jaja, ne brinite, jer postoje adekvatne zamjene.

Jedna od zamjena za jaja je tofu, koji možete izgnječiti te začiniti biberom i origanom. Vaša zdrava zamjena za jaja je spremna za jelo.

Tikva je također sjajna zamjena za jaja, a priprema se kao i tofu. Tikva povezuje sastojke i daje dovoljno vlažnosti svakom jelu. Možete koristiti jednu trećinu šolje kuhanog pirea od tikve kako biste zamijenili jaja u vašim jelima.

Krompir je kralj povrća i sjajna zamjena za jaja. U svakom jelu jaja možete zamijeniti pireom od krompira. Četvrtina šolje pirea od krompira je jednaka jednom jajetu.

Kad pravite kolače, jaja možete zamijeniti maslinovim uljem, odnosno jednom četvrtinom šolje ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Time ćete zadovoljiti zahtjeve gostiju koji su vegeterijanci.

Jedna supena kašika sjemena lana je jednaka jednom jajetu, a može se koristiti za sva pečena jela. Sjeme lana pruža jednaku hranjivu vrijednost, a jelo dobije nešto hrskaviju teksturu.

Umjesto jaja se može koristiti i gustin, koji je odlično vezivno sredstvo. Četiri supene kašike gustina pomiješane sa četiri kašike vode uspješno mijenjaju dvoje jaja.

Izgnječena banana može povezati i osigurati vlagu svakom jelu. Eksperti preporučuju da koristite jednu četvrtinu šolje izgnječene banane, koja zamijenjuje jedno jaje.

Related posts

Obavijest za malinare

SAVJETNICI

Vaha opet sjajan!

SAVJETNICI

Mladi bračni par razvio uspješan biznis

SAVJETNICI

Leave a Comment