I ove godine snijeg iznenadio zimske službe i vozače

Težak i gust snijeg pada od jutarnjih sati i u glavnom gradu BiH. Najviše problema stvara u saobraćaju, naročito zbog njegovog zadržavanja na cesti.

Fotoreporter portala Avaz.ba zabilježio je prizore na gradskim ulicama. Zbog vremenskih neprilika izazvan je i kolaps u saobraćaju.

Službe za zimsko održavanje još uvijek nisu izašle na teren.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekivana visina novog snježnog pokrivača iznosit će od 5 do 15, lokalno do 25, a na planinama i do 35 centimetara.

Zbog ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, kao i poledice, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno korištenje zimske opreme.

Kiseljak

Snježno nevrijeme pogodilo je i Kiseljak, a osim što nije očišćeno središte ovog grada, prisutan je i problem neočišćenosti magistralnog puta M-5, koji je jedan od najprometnijih u Srednjoj Bosni.

Snijeg okovao sjever Bosne

Do sada je na planinama Vis, Trebava, Ozren, Majevica napadao dvadesetak centimetara. Saobraćaj se odvija usporeno, posebno na prijevojima Bukva, Duje, Monj.

Problemi i u USK

Zbog sinoćnjeg snažnog vjetra, kao i gustog snijega koji od jutra pada u sjeverozapadnoj Bosni, dijelovi Cazina, Bosanske Krupe, Velike Kladuše i Sanskog Mosta trenutno su bez struje.

Trenutna visina snježnog pokrivača u Bihaću je 16 centimetara, Sanskom Mostu 11, a snijeg i dalje pada.

Loše održavanje cesta u centru Kreševa

U Kreševu je od jutros napadalo do 10 centimetara snijega. Zimske službe, prema informacijama sa terena, rade, ali se u centru Kreševa na kolovozu ipak nalazi sloj snijega debljine nekoliko centimetara.

Ovakva situacija usporava i otežava prolazak automobila i kretanje pješaka kroz glavnu ulicu u Kreševu.

Policija interveniše i na Bradini, gdje su se formirale velike kolone automobila.

avaz