Image default
Arhiva

Ovako bi mogla izgledati Škoda Octavia RS

Automobil je zamišen sa crnom rešetkom hladnjaka, a tu su i crni bočni retrovizori. U istu boju je ofarban i krov, dok je ostatak karoserije Race metalik plave boje. Vidljivi su i 19-inčni naplaci od legura posuđeni od modela Superb Sportline.

Pravi automobil će sigurno izgledati nešto drugačije jer je prednji branik na renderu uglavnom veoma sličan onom koji posjeduje odlazeća verzija, no, uprkos tome, render daje poprilično dobar uvid u to šta možemo očekivati.

Mogući problem su i dalje podijeljeni farovi, koji se mnogim ne sviđaju. Može se očekivati da Škoda Octavia RS dobije opciona full LED svjetla, nešto drugačija stražnja svjetla i blago redizajnirani stražnji branik.

Unutrašnjost će krasiti veći ekran infotainment sistema, kao i dugmad osjetljiva na dodir. Verzija s opremom Columbus će imati veći 9,2-inčni ekran, a očekuju se grijani upravljač i LED ambijentalno osvjetljenje.

Postojeće RS 220 i RS 230 verzije će dobiti novog člana, a to je RS 245, snažnija verzija koja će se proizvoditi od maja. Pokretat će je 2,0-litarski TSI motor sa dodatnih 15 KS, tako da će ukupna snaga iznositi 245 KS. Standardni diferencijal s elektronskim zaključavanjem će vjerovatno biti preuzet od verzije RS 230. Isto važi i za dizelsku verziju Octavije RS, koju će pokretati 2,0-litarski TDI motor sa 184 KS i pogonom na prednje ili na sva četiri točka.

Budućnost RS modela se čini neizvjesnom nakon što je šef Škode Bernhard Maier izjavio da će kompanija analizirati da li ovi modeli predstavljaju održiv biznis.

Related posts

Pored Turske naše meso ide i u Libanon

Zašto nam je obaveza da obavljamo namaz

Zašto je teško komunicirati putem facebooka?

Leave a Comment