Ova biljka je moćan čistač organizma

Parsley Culinary Herb on a Wooden Cutting Board

Jako je ljekovita biljka, pospiješiće vam cirkulaciju i očistiti organizam!

U pitanju je PERŠUN!

Osnovna upotreba peršuna, sem korišćenja kao začina, bila je izbacivanje vode i detoksifikacija tela. U srednjem veku korišćen je za oporavak i osveženje nakon noći punih vina i masne hrane.

Čaj od peršuna korišćen je na preporuku travara kroz istoriju i za olakšanje i održavanje redovne menstruacije, te kao lijek za vraćanje materice u normalan položaj nakon poroda.

Peršun se najviše koristi za sve tegobe vezane za bubrege. Čaj od peršuna sprečava apsorciju soli u tkivo te time štiti bubrege i jetru i praktično vrši njihovo čišćenje.

Osim toga, od tog vremena pa do danas, čaj od peršuna se priprema kao pravi i provereni narodni lijek za probleme sa urinarnim traktom ali i kada je reč o regulisanju telesne težine, postiže više nego dobre rezultate.

Kada je u pitanju ljekovitost, peršunov čaj je najvažniji i najbolji prirodni medikament koji će vam sigurno pružiti pregršt vitamina i minerala koji će se pobrinuti da se osećate bolje i da to i drugi vide.

Naime, veoma je bogat vitaminima A, E i C koji će vam obezbijediti i očuvati bolji vid, lijepu kosu i kožu, bolje pamćenje, kao i jači imunitet, naročito sa dolaskom nešto hladnijih jesenjih i zimskih dana.

Kada su minerali u pitanju, prednjači bakar koji je izuzetno važan za zdravlje kostiju i zuba, a tu su i gvožđe, kalcijum, kalijum, magnezijum i mangan.