Oskarovac u septembru počinje snimati novi film

Bh. oskarovac Danis Tanović za Radio Bosne i Hercegovine je kazao da više nije siguran ni da li će uopće biti snimljen film “Invisible”, u kojem bi glavne uloge trebali igrati Clive Owen i Jessica Biel.

Danis Tanović FOTO: ARHIV

Danis Tanović FOTO: ARHIV

Bio je dva mjeseca u Londonu, pripremao film, ali se njegovim producentima snimanje filma sa Johnnyjem Deppom u Americi odužilo, tako da je već tri puta produžio rok za snimanje.

Iako više nije siguran da li će snimiti film “Invisible”, mnogo je izvjesniji novi film, koji bi u septembru trebao početi snimati u Londonu. Iako nije želio govoriti o kojim glumcima je riječ, Tanović je otkrio za Radio Bosne i Hercegovine samu priču i naziv filma.

-Film se zove “Siege of Sydney Street”. To je neka historijska činjenica. Anarhisti su napali London i jedan od glavnih likva je Winston Churchill koji je bio tada ministar unutrašnjih poslova i kojem je to bilo prvo neko vatreno iskustvo. Nakon toga je postao i premijer i sve što je postao. I to je zanimljiva priča. Anarhisti su pokušali da dovedu revoluciju u London. Pa vidjet ćemo. To je nekako još dobar scenario, počeli smo raditi na tome, pa vidjet ćemo – rekao je Tanović.

Tanović je govorio i o tome da bi, ako mu to obaveze dozvole, volio u sarajevskom Narodnom pozorištu raditi mjuzikl. U narednom periodu nada se da će snimiti kratki animirati film “Iskušenje” za koji je scenario napisao sa 19-20 godina, te krimi seriju “9034” na čijem scenariju radi zajedno sa Amrom Bakšić Čamo.