Image default
Arhiva

Ogromna podrška gašenju kladionica i po cijenu ukidanja radnih mjesta

Rezultati ankete Faktora: Ogromna podrška gašenju kladionica i po cijenu ukidanja radnih mjesta

Autor: A. P.

Povodom odluke Gradskog vijeća Zenica o povećanju komunalnih taksi među kojima je i oporezivanje kladionica, pojedine kladionice uključujući i Premier su najavili zatvaranje svojih poslovnica u Zenici. Zbog velikog interesa javnosti, portal Faktor je u anketi istražio stav građana o ovom potezu.

Građani kladionice smatraju štetnim po društvo

Rezultati ankete pokazuju da čak 79 posto čitaoca podržava odlazak kladionica iz Zenice zbog negativnog djelovanja kladionica na društvo. S druge strane, 2 posto čitaoca podržava povlačenje kladionica jer u njima nisu mogli zaraditi novac i bili su stalno “u minusu“.

Zbog gubitka radnih mjesta, protiv povlačenja kladionica iz Zenice je 17 posto građana, a 2 posto građana redovno zarađuje novac klađenjem i zbog toga ne žele povlačenje kladionica.

Podsjećamo, prema odluci Gradskog vijeća Zenice o povećanju komunalnih taksi, kladionice će plaćati i do 50.000 KM po uplatnom mjestu.

Pored kladionice Premier, danas je i Lutrija BiH najavila da u subotu, 31. decembra 2016. godine, prestaju sa poslovanjem u svim svojim objektima na teritoriji Zenice.

Ova odluka je, navodi se u saopćenju, posljedica primjene Odluke o visini komunalnih taksi na teritoriji grada Zenice, koja je donesena 29. decembra 2016. godine.

Related posts

Stanje na cestama

SAVJETNICI

Znate li koje su koristi od masaže, osim ugodnog osjećaja…

SAVJETNICI

Kalcij u arterijama može najaviti srčani i moždani udar!

SAVJETNICI

Leave a Comment