Image default
Arhiva

Odobreni dodatni upisi na Ekonomski, Medicinski i Filozofski fakultet UNSA

Dodatni broj studenata bit će upisan na Ekonomski fakultet i to na Odsjek za menadžment – 74 kandidata, na Odsjek za menadžment-engleski jezik – 58 kandidata te na Odsjek Visoka poslovna škola – 45 kandidata. Svi novoupisani studenti će biti u statusu redovnih studenata koji troškove studija snose sami.

Na Medicinski fakultet upisat će se 39 kandidata u statusu redovnih samofinansirajućih studenata.

Odobren je dodatni upis i na Filozofski fakultet i to na jednopredmetni studij Engleskog jezika i književnosti također u statusu redovnih samofinansirajućih studenata upisat će se deset kandidata, za isti studij u statusu vanrednih studenata odobren je upis za deset studenata.

Još 30 studenata bit će upisano na jednopredmetni studij na Odsjeku za psihologiju u statusu redovnih samofinansirajućih studenata.

Vlada je donijela rješenje kojim su Jasmin Kapetanović i Dželaludin Junuzović imenovani kao predstavnici Kantona Sarajevo, kao suosnivača, u Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo. U nadležnosti Vlade Federacije BiH je imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora UKC Sarajevo u punom sastavu.

Vlada KS je dala saglasnost da se za vrijeme održavanja 22. Sarajevo Film Festivala od 12.08. do 20.08. 2016. godine produži radno vrijeme u ugostiteljskim objektima i na mjestima okupljanja gdje se održavaju projekcije i ostali sadržaji u okviru Sarajevo Film Festivala, saopćeno je iz kantonalne Press-službe.

Related posts

Balonima iznad brdovite Cappadocije u Turskoj

Edin želi osvetu za prošlu sezonu, njegov kvalitet je neupitan

Naučnici zapanjeni novim otkrićem u okeanima

Leave a Comment