Od općine dobili 8400 sadnica maline

Udruženje poljoprivrednika općine Vogošća uspješno je realizovalo projekat “Dodjela sadnica maline sa sistemom za navodnjavanje putem sufinasiranja na području općine Vogošća”. Projekat je obuhvatio dodjelu 8 400 sadnica maline i 7 sistema za navodnjavanje kap po kap, za šest vogošćanskih poljoprivrednika.

Za pet korisnika projekta  isporučeno je po 1 200 komada sadnica maline za površinu zemljišta od 1 000 m2, dok je za jednog korisnika projekta isporučeno je 2 400 komada sadnica maline  za površinu zemljišta od 2 000 m2.

Korisnici su dobili za zadatak da izvrše sadnju malina u roku od 7 dana, nakon čega će im biti isporučen i montiran sistem za navodnjavanje, kako bi uzgoj malina bio što uspješniji.

Prema riječima Muhameda Softića, predsjednika Udruženja poljoprivrednika, ovaj projekat izuzetno je važan za općinu i poljoprivredne proizvođače, te će i dalje, nastaviti ulagati u poljoprivredu i pomoću općinskih ali i donatorskih sredstava obezbijeđivati bolje uslove za razvoj poljoprivrede u Vogošći.