Image default
Arhiva

Očevi koji žele prisustvovati porođaju

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske donio je protokol kojim je definisan postupak prisustva prirodnom porođaju osobi koju odabere porodilja.

Iz ove ustanove poručuju da porodilja od sada ima pravo da traži da njenom porodu prisustvuje osoba koju ona izabere.

“Sama procedura prisustva porođaju je daleko jednostavnija i više ne uključuje sanitarni pregled. Troškovi prisustva porođaju iznose kao i do sada 20 KM za pokrivanje troškova jednokratne opreme za ulazak u porođajni blok”, saopšteno je iz UKC-a RS-a.

Protokol će u formi obavještenja uskoro biti dostupan na stranici UKC-a /www.kc-bl.com/, a očevi koji žele da prisustvuju porođaju mogu da se upoznaju sa pravilima na ovom LINKU.

Radi poboljšanja uslova i položaja budućih majki u porodilištu, UKC RS je, između ostalog, pokrenuo mnoge aktivnosti s ciljem rekonstrukcije i opremanja porodilišta Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

“Cilj je formiranje pretporođajnog odjeljenja i odjeljenja za prisustvo osobe od povjerenja porođaju, što će omogućiti pacijentima komforniji boravak u iščekivanju rođenja djeteta”, naveli su iz UKC-a RS.

Prvi korak u realizaciji tog projekta predstavlja isporučena oprema uz pomoć koje će biti modernizovano Porodilište, a u toku su radovi čiji završetak se očekuje tokom septembra.

Projekat renoviranja Porođajnog bloka je od izuzetnog značaja za zdravstveni sistem Republike Srpske jer se na godišnjem nivou u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS rodi više od 3.000 beba.

 

Related posts

Erdogan pozvao islamske zemlje da se ujedine

Biometerološka prognoza

Raspored radarskih kontrola

Leave a Comment