Image default
Arhiva

Objavljen rat automafiji

”Priručnik za identifikaciju vozila”, novi je korak saradnje država okruženja u borbi protiv auto-kriminala.

Priručnik je rezultat saradnje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Ministarstva sigurnosti BiH, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

Izrada priručnika predstavlja rezultat preduzetih aktivnosti u okviru projekta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH pod nazivom ”Razvijanje saradnje i jačanje prevencije u borbi protiv krijumčarenja i trgovine ukradenim vozilima 2015 – 2016. godina”.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić danas je na predstavljanju priručnika ukazao je na značaj zajedničkog rada te istakao da će stvoriti bolje uslove za borbu protiv auto-kriminala.

Kazao je da će služiti u praktičnom radu svih policijskih službenika, tužilaca, sudija i drugih službenika koji neposredno učestvuju u borbi protiv auto-kriminala, kao i polaznicima policijskih akademija kao stručna literatura za njihovo bolje osposobljavanje u budućem poslu, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

 

Related posts

Raspored radarskih kontrola

Pilates može biti trening i za muškarce

Vremenski bilten

Leave a Comment