Image default
Arhiva

Nurkić pita: Da li vam i zašto baš toliko smetam?

Jusuf Nurkić, statistički najbolji igrač košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. godine se oglasio putem Facebooka, a ono što je napisao sigurno će rastužiti istinske navijače BiH.

“Povredu imao, kažu, ne želi da igra, izmislio povredu, ne valja. Dođe da igra, ne valja. Daje sve od sebe, opet ne valja. Kako god okreneš, ne valja. Da li vam i zašto baš toliko smetam?

Međutim, uz ove momke sam do kraja, a nakon svega što ste mi priredili, o daljnjoj reprezentativnoj karijeri ću dobro razmisliti, lažovi i primitivci jedni!

Još nešto, o tome kada i kako se putuje, ne odlučujem ja, nego Savez i stručni štab. Da sam želio da se odvajam od ekipe, ne bih ni dolazio!”, poručio je Nurkić na svom zvaničnom Facebook profilu.

Podsjetimo, Nurkić se ovog ljeta vratio u reprezentaciju nakon što je zbog povrede propustio prethodni Eurobasket.

Nurkić je na tri utakmice u ovim kvalifikacijama prosječno bilježio 18,7 poena (sedmi strijelac ukupno), 14,7 skokova (najbolji skakač ukupno), 1,3 asistencije i 1 blokadu.

Nakon poraza od Rusije u Mejdanu jedan od najboljih mladih centara svijeta je poručio kako “prihvata svoj dio odgovornosti, te se izvinio svima koje je iznevjerio”.

 

Related posts

Osamdesetdvogodišnjak sam probijao cestu i asfaltirao je punih deset godina

Stanje na cestama

Nenad Starovlah nekadašnji lijevi bek Željezničara a sada uspješan trener : Mladi bh. talenti na Internacionalnom fudbalskom turniru u Minhenu pokazali su da među njima ima izvrsnih igrača

Leave a Comment