Novi muslimanski vladar ringa: Htio sam nauditi Kličku

Britanski bokser Anthony Joshua priredio je sinoć fanovima ovog sporta nezaboravnu večer. U okršaju protiv legendarnog Vladimira Klička slavio je nokautirajući ga u 11. rundi. Nakon borbe priznao je da gaji veliko poštovanje prema Kličku i da bi rado pristao na revanš.

https://www.youtube.com/watch?v=7_3xFTAuiyE

– Ne dolazim da boksam, dolazim da naudim ljudima. Sa dužnim poštovanjem, došao sam da mu naudim. Shvatio sam da mogu nokautirati svakoga – rekao je harizmatični 27-godišnjak.
– Nisam savršen, ali se trudim – riječi su kojima je odgovorio na Kličkove pohvale i priznanje da je pobijedio bolji. Joshuu mnogi smatraju Kličkovim nasljednikom.

Nakon najveće pobjede u karijeri Britanac je rekao da boks nije lagan sport i da u njemu morate vrijedno raditi i pokazati karakter kako biste stigli daleko.

– Znao sam da mu mogu nauditi svojim udarcima, ipak smo mi teškaši i jako udaramo, ali ono što je bilo najvažnije je stvoriti priliku za pobjednički udarac – kazao je Anthony dodajući kako je Vladimir fantastičan u izbjegavanju udaraca. “Iz runde u rundu učim”.
Istakavši da ne planira veliku proslavu pobjede, skromno je otkrio kako će kada sve završi vrijeme provesti sa svojom mamom Yetom u njenom stanu u Londonu i jesti dobru hranu.

Najavio je i povratak na stadion Wembley gdje je sinoć boksao pred spektakularnih 90.000 gledalaca.