Image default
Arhiva

Nova Toyota Corolla

Obilježavajući svoj 50. rođendan, nova Corolla predstavlja novi i napredni stil, uključujući i potpuno redizajnirani prednji dio koji sada sadrži sve važne elemente Toyotinih dizajnerskih smjernica. Sa 20 posto ukupne Toyotine globalne prodaje i više od 44 miliona automobila prodanih u 150 zemalja, Corolla je i dalje najpopularnije Toyotino vozilo.

Napominjući da je nova Corolla kreirana s posebnim naglaskom na dizajn, kvalitet i sigurnost, direktor TOYOTA BiH Damir Višošević istakao je da je pedesetogodišnja tradicija ovog modela dokaz kvalitete i povjerenja vozača.

“Zahvaljujući odličnom omjeru cijene i kvalitete te sigurnosti i bogatoj opremi, Corolla i u Bosni i Hercegovini ima status jednog od najprodavanijih Toyotinih automobila. Glavni elementi dizajna 11. generacije primijenjeni su sa ciljem da se Corolli da prestižan izgled i upečatljiva pojava, a veoma je bitno reći da se i s ovim automobilom nastavlja Toyotina praksa brige o okolišu jer se znatno smanjuje potrošnja goriva i emisija CO2 u gradskoj vožnji“, rekao je Višošević te dodao da će najpovoljniji model biti dostupan od 26.700 KM, a bogato opremljeni Style model sa 1,6 benzinskim motorom i 132 KS po akcijskoj cijeni od 29.900 KM.

Od mnogih pogodnosti nove Corolle vrijedi istaći Toyota Safety Sense, skup sigurnosnih sistema koji obrađuju podatke koje automobil prikuplja laserom i kamerom, a standardna je oprema na svim modelima Corolle od opreme Luna.

Također, Corolla sadrži i nekoliko sistema za asistenciju pri vožnji kao što su unaprijeđeni sistem za pomoć pri kretanju na strmini, Hill-start Assist Control – HAC, sistem za pomoć pri parkiranju, Simple-Intelligent Parking Assist System – S-IPA, Start&Stop sistem koji automatski zaustavlja motor kada vozilo stoji, sistem za automatsko paljenje dugih svjetala, Automatic High Beam te Road Sign Assist sistem kojim automobil automatski čita saobraćajne znakove i obavještava vozača.

Related posts

KOLIKO ČESTO TREBA ČISTITI SUDOPER?

Psi koji se obučavaju u blizini Sarajeva rade na deminiranju širom svijeta

Stanje na cestama

Leave a Comment