Njemačka firma traži : Stolari i srodna zanimanja više izvršilaca

Stolar/ica (m/ž) Arbeitsort: Schwäbisch Hall – 5 mjesta
Njemačka, Schwäbisch Hall. prije 17 dana

BERA GmbH, kao tvrtka koja zapošljava za vise različitih klijenata, sinonim smo kvalitete u odnosu prema radnicima i poslovnim partnerima.

Zbog povećanja obima poslovanja nasih klijenata trazimo vise izvršitelja na različitim radnim mjestima u drvnoj industriji i različitim lokacijama.

Kao poslodavac omogućavamo Vam Ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz uvjet probnog roka od šest mjeseci.

Radna mjesta koja su trenutno otvorena:

1. Stolar/drvodjelja, 8 osoba, lokacija Dresden

2. Operater na strojevima za obradu drva, 5 osoba, lokacija Rothenburg ob der Tauber

3. Radnik u proizvodnji brodova, 10 osoba, lokacija Giebelstadt

4. CNC operater, 2 osobe, lokacija Röttingen

5. Monter za ugradnju kuhinjskih/kupaonskih ploča, 16 osoba, lokacija, München, Stuttgart, Frankfurt, Berlin, Leipzig, Hamburg (za ovo radno mjesto potrebno je poznavanje njemačkog i francuskog jezika)

Kao tvrtka brinemo o našim radnicima, razvijamo i kreiramo trzište rada u Regiji Baden Württemberg.

Vaše biografije očekujemo na njemačkom jeziku putem mail adrese: [email protected], sa naznakom za koje radno mjesto konkurišete.

Za radna mjesta pod rednim brojem 3 i 4 potrebno je napredno poznavanje njemačkog jezika u govoru i pismu.

Za ostala radna mjesta potrebno je znanje njemačkog jezika za osnovnu govornu interakciju.

Za sva navedena radna mjesta mogu se prijaviti i pripravnici bez dugoročnog radnog iskustva, koji su spremni i motivirani naučiti procese u proizvodnji a isto tako osigurati si perspektivno radno mjesto.

Stolari izrađuju, ugrađuju, postavljaju, popravljaju i održavaju masivni namještaj i građevnu stolariju (prozore, vrata, stubišta, ograde, krovne nadstrešnice i dr.). Također, oblažu stropove i podove, te izrađuju pregradne stijene.

Stolari mogu raditi i na restauraciji i rekonstrukciji namještaja, ili se baviti oplemenjivanjem namještaja furnirom i letvicama.

Posao drvnog tehničara počinje i obuhvaća zaprimanje narudžbe, izradu nacrta, narudžbu svih potrebnih materijala kao što su drvo, različite ploče (furnirske, panel, iverice, vlaknatice i dr. ), materijali za površinsku obradu te različiti nedrvni materijali (lakovi, ljepila, boje, izbjeljivači, razrjeđivači, lazure, lužila, močila, brusna sredstva, staklo i dr.)

Nakon što pribavi sav potreban materijal, stolar treba izvršiti pripremu strojeva i alata koje će koristiti tokom svog rada.

Potom, na materijalu za obradu (drvene ploče, daske i letve) vrši potrebna mjerenja i skiciranja, nakon čega slijedi obrada materijala koja uključuje sljede¿e aktivnosti:

piljenje, blanjanje, izradu veza ili spojeva, glodanje, bušenje, dubljenje drva i izradu utora, žljebova i rupa, te struganje i brušenje.

Kada je materijal obrađen, stolar vrši spajanje svih obrađenih dijelova i provodi završnu površinsku obradu koja uključuje uklanjanje viška ljepila, četkanje, izbjeljivanje, kitanje, močenje, nanošenje zaštitnih sredstava, lakiranje, brušenje laka i poliranje.

Nakon završne obrade, stolar ugrađuje ili postavlja gotov proizvod, primjerice građevnu stolariju, ormare, pregradne stijene, spuštene stropove, podove, te obloge zidova.

Za obavljanje zanimanja stolara, važno je poznavanje tehnoloških svojstava drveta i drvnih materijala, te vladanje osnovama tehničkog crtanja i čitanja tehnickih nacrta.

Također je potrebno poznavati konstrukciju, rad i način uporabe strojeva i alata za obradu drva te primjenjivati propise o zaštiti na radu.

Pri planiranju izrade proizvoda, važno je dobro računanje kako bi se vrlo precizno odredio volumen trupaca, veličina deformacije, količina i vrijednost potrebnog materijala, troškovi izrade proizvoda i cijena gotovog proizvoda, i sl.

Velika je prednost no ne i uvjet poznavanje i aktivno korištenje ra&iques

Poslodavac:BERA GmbH
Bahnhofstr. 22, D-74523 Schwäbisch Hall, Deutschland

Osoba za kontakt: Marc Portmann

Kako se prijaviti

Please click this link for more information about application method:

http://jobboerse.arbeitsagentur.de/…
Kategorija: Stolari i srodna zanimanja
Izvor: BA, javna služba za zapošljavanje, Njemačka