Niske temperature pogoduju formiranju poledice na većini puteva

Niske temperature ovoga jutra pogoduju formiranju poledice na većini puteva u BiH. Poseban oprez savjetuje se na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, saopćno je iz BiHAMK-a.

Izdvaja se  dionica autoputa A-1 Visoko-Zenica, kao i magistralni putevi: M-4 Doboj-Gračanica, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Konjic-Mostar i M-5 Lašva-Vitez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju i iz BiHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na asfaltiranju kružnog toka na magistralnom putu M-14 u Bosanskoj Krupi, danas od 08 do 12 sati doći će do obustave saobraćaja za sve kategorije vozila. Za teretna vozila i autobuse, saobraćaj će biti obustavljen u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativne pravce.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Žepče-Nemila, M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog radova na području Hrvatske moguća su duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/266722/niske-temperature-pogoduju-formiranju-poledice-na-vecini-puteva#sthash.Dd9xfZnF.dpuf