Image default
Arhiva

Nije očekivao poziv Mehmeda Baždarevića

Mato Jajalo je jedan od igrača koji se našao na popisu selektora Baždarevića za utakmice kvalifikacija za SP, protiv Belgije i Kipra.

Jajalo je nekad igrao za Slaven Belupo, Sienu Köln, Sarajevo i Rijeku tako da nije nepoznat ljubiteljima fudbala. Na pripreme je stigao motivisan da opravda povjerenje selektora a na pitanje da li ga je iznenadio poziv odgovara: „Nije baš da sam ga očekivao, ali ni da me iznenadio.

Duže vrijeme sam bio u kontaktu sa selektorom, ali sam ranije imao nekih problema sa ozlijedom. Sada sam zdrav, počeo sam da igram tako da mi je drago što sam se priključio reprezentaciji.

“ Utisci o igračima?

„Super, nije bilo problema oko prilagodbe, znam većinu momaka od prije, čak mislim da sam igrao skoro pa protiv svakoga i stvarno je kao da sam već duže vrijeme ovdje a ne kao da sam tek jedan dan.

“ Očekuješ li da debituješ već protiv Belgije: „Slagao bih kad bi rekao da ne očekujem. Vjerovatno svako od nas razmišlja tako.

Svaki sportaš teži da igra, da nastupa i da najbolje što može pomogne svojoj ekipi. Vidjećemo šta kaže selektor.“ Kako si se snašao na Siciliji?

„Već sam dvije godine tamo i super sam se navikao.

I ranije sam živio u Italiji, znao sam jezik i adaptacija je bila prilično lagana.

Dočekan sam lijepo i od strane suigrača“.

Nekadašnji igrač Sarajeva, o bivšem klubu kaže: „Većina igrača sa kojima sam igrao više nije tamo, puno toga se promijenilo tako je to u nogometu, ali naravno da pratim sve i navijam.“

Related posts

Konačna cijena MALINE može biti viša a i niža od prošlogodišnje cijene

Posao za vozače kamiona i bagera

Ovo su mjesta gdje vreba zaraza u vašem domu!

Leave a Comment