Svakome s vremena na vrijeme promakne pokoja namirnica u hladnjaku kojoj je istekao rok trajanja pa pusti po cijelom hladnjaku neugodna miris. Nažalost, to tek primijetimo onda kada osjetimo taj neugodan miris prilikom otvaranja hladnjaka. Najgore je što i nakon bacanja pokvarene namirnice, hladnjak i dalje ima neugodan miris. Kako se riješiti takvih i drugih neugodnih mirisa iz hladnjaka, donosimo u nastavku.

Neugodan miris iz hladnjaka možete svakako ukloniti dobro nam poznatom sodom bikarbonom. Pomiješajte je s malo vode pa dobivenom smjesom izribajte hladnjak, nakon čega bi se neugodan miris trebao ukloniti.

Neugodnih mirisa iz hladnjaka se možete riješiti i prilikom odleđivanja hladnjaka. Jednostavno samo sve namirnice izvadite iz hladnjaka te ostavite otvorena vratahladnjaka, a u hladnjaku ostavite posudicu s mljevenom kavom ili sa sodom bikarbonom. Ove metode će sigurno ukloniti neugodne mirise.

Jedan od dobro čuvanih starinskih recepata za uklanjanje neugodnih mirisa iz hladnjaka je i recept s octom. Ovaj jednostavni i prirodni recept će vas riješiti svih muka, a sve što trebate napraviti je pomiješati malo octa s vodom i dobivenom smjesom oribati hladnjak. Nakon toga malo ostavite vrata hladnjaka otvorenim, kako bi se dodatno provjetrio i za par minuta vaš problem neugodnih mirisa bit će u potpunosti riješen.

I papirnati ručnici vam mogu biti od velike koristi za uklanjanje neugodnih mirisa iz hladnjaka, posebice kada se radi o onim tvrdokornim mirisima, koje nije baš jednostavno ukloniti. Umotajte u kugle par listova papirnatih ubrusa i ubacite ih u hladnjak. Ostavite ih u hladnjaku nekoliko dana, nakon čega iz izvadite, pa hladnjak operite smjesom octa i vode i provjetrite.

Kako bi u potpunosti uklonili neugodan miris iz hladnjaka, a da pri tome hladnjaku dodate i jedan lijepi jestivi miris, savjetujemo vam da na vatu kapnete nekoliko kapi ekstrakta vanilije, nakon čega vatu ubacite u hladnjak i ostavite tamo da odstoji nekoliko dana. Nakon nekoliko dana vatu uklonite iz hladnjaka, u kojem više neće biti neugodnog mirisa, samo finog mirisa vanilije.