Image default
Arhiva

Nekonzumiranje alkohola je razlog za dobar izgled Jennifer Lopez

Jennifer Lopez jedna je od osoba za koje se pitamo da li su pronašli vječni izvor mladosti i ljubomorno šute o tome.

Pjevačica iz godine u godinu izgleda sve bolje, a u javnosti se neprestano spekulira o razlozima njenog mladolikog izgleda.

Women's Health Magazine misli da je shvatio šta je njena tajna.

U novom videu koji je popularna J.Lo postavila na društvenoj mreži Instagram njena sestra je pokušava uvjeriti da idu u provod uz alkohol.

“Pokušava me uvjeriti da trebam početi piti”, kaže J.Lo za kameru.

Dermatologinja Jill S. Waibel kaže da je konzumiranje alkohola jedan od najčešćih okidača stanja koje uzrokuje da koža bude upaljena, crvena i osjetljiva, jer alkohol uzrokuje proširenje krvnih sudova.

alkohol

Međutim, dugotrajna šteta od alkohola dolazi od dehidracije.

“Hidracija je ključ kada se radi o održavanju zdrave kože”, kaže Waibel i dodaje da dehidrirana koža bore čini vidljivijim.

Međutim, nisu efekti svih vrsta alkohola isti. Waibel preporučuje da se izbjegavaju pića sa dosta šećera, poput margarita, jer previše šećera čini da koža stari brže.

Ukoliko se ne možete (ili ne želite) odreći alkohola, ali želite imati zdravu i lijepu kožu, Waibel savjetuje umjerenu konzumaciju alkohola i istovremeni unos vode kako biste ostali hidratizirani.

Stručnjakinja kaže da je najbolje potpuno izbjegavati alkohol, kao J.Lo, ali da ukoliko to ne želite, ne biste trebali piti više od dvije čaše vina kako bi vaša koža ostala zdrava i lijepa.

Ovaj članak skreće pažnju na malo poznatu činjenicu da 46-godišnja zvijezda ne pije alkohol.

“Mislim da to uništava kožu. Naravno, tokom proslava, ljudi kažu da se ne može nazdraviti vodom, tako da nazdravim alkoholom i popijem gutljaj”, rekla je Lopez za InStyle.

Ovo je bio povod da se Women's Health Magazine zapita da li je upravo apstinencija od alkohola razlog za njen dobar izgled.

 

klix

Related posts

Celebrity, kulinarski takmičarski šou na Hayat TV

Poljoprivrednici traže zaslužene podsticaje

Sve mi diraj osim imovine

Leave a Comment