Image default
Arhiva

Nekoliko savjeta za uređenje malih prostora

Da li vam je uska dnevna soba?

Ako vam je dnevna soba ide u dužinu više nego u širinu, podijelite taj prostor u tri zasebne cjeline za sjedenje koristeći manji komadni nameštaj. Koristite ogledala kao dekorativni element u ovoj prostoriji, jer ćete tako osvijetliti čitavu prostoriju dnevnim, ali i vještačkim svjetlom.

Koristiš li višenamjenski namještaj

Za male prostore idealan je namještaj koji ima višestruku namjenu. Ukoliko možete sebi da priuštite kvalitetne komade namještaja koji mogu da se sklapaju i tako dobiju višestruku namjenu, ovo je idealno rješenje jer ćete učiniti vaš prostor funkcionalnijim.

Boja

Okrečite stan u jednu boju. Preporuka je da to budu blagi tonovi koji neće činiti prostorije manjim nego što jesu, a ujednačen ton kroz cijelu kuću će doprinijeti da vaš stan vizuelno izgleda veće.

uredjenje-enterijer-mali-stan (1)

Što jednostavnije

Još jedno od pravila da mali stan izgleda veće je tako što ga nećete pretrpati ni nameštajem, ali ni sitnicama. Izbjegavajte podne prostirke i milje na nameštaju, a ukrasne figure svedite na minimum. Centralni dio sobe bi trebalo ostaviti slobodan, jer će stvoriti iluziju širine prostora.

Veliki komad namještaja

Ako imate zasebnu spavaću sobu u malom stanu, slobodno kupite što veći krevet. Ovaj dominantan ali i glavni komad u spavaćoj sobi će odvući pažnju na činjenicu da vam je soba mala jer će on biti u centru pažnje, te će vam se soba učiniti barem prividno većom nego što to i jeste.

 

Related posts

Biometeorološka prognoza

SAVJETNICI

Koristimo li olakšice: Potiranje po mestvama?

SAVJETNICI

Biometerološka prognoza

SAVJETNICI

Leave a Comment