Image default
Arhiva

Neke izborne komisije nisu dostavile materijale na vrijeme

Ukupno 17 općinskih/opštinskih izbornih komisija nije dostavilo u zakonom previđenom roku izborni materijal, odnosno obrasce sa lokalnih izbora Glavnom centru za brojanje koji se nalazi u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor Glavnog centra za brojanje Mladen Vičević rekao je kako će Centralna izborna komisija BiH (CIK) odlučiti i donijeti odluku o eventualnim sankcijama za općinske/opštinske izborne komisije koje nisu dostavile obrasce i izborni materijal na vrijeme.

“Jučer i danas smo radili na prijemu obrazaca sa redovnih biračkih mjesta. Dostavu materijala su trebale dostaviti u roku od 24 sata nakon zatvaranja biračkih mjesta. Do sada 17 općinskih izbornih komisija nije dostavilo te obrasce: Srbac, Odžak, Gradačac, Bijeljina, Stanari, Petrovo, Ugljevik, Šipovo, Zenica, Gornji Vakuf – Uskoplje, Kiseljak, Han Pijesak, Ilidža, Novo Sarajevo, Istočno Novo Sarajevo, Foča (RS) i Neum. Te općinske/opštinske izborne komisije nisu u zakonskom roku dostavile obrasce sa redovnih biračkih mjesta”, rekao je Vičević.

Glasnogovornica CIK-a BiH Maksida Pirić pohvalila je aplikaciju za unos izbornih rezultata sa lokalnih izbora koju je uspostavio CIK BiH.

“Moram reći da je ovo prvi put kako CIK provodi izbore u BiH da smo 24 sata nakon zatvaranja biračkih mjesta objavili preliminarne rezultate za 95 posto biračkih mjesta. To je izuzetan napredak zahvaljujući aplikaciji”, rekla je Pirić.

Related posts

Biometeorološka prognoza

Šta su smislili u udruženju poljoprivrednika…

SIJEČANJ JE U JANUARU

Leave a Comment