Image default
Kako smršati

Navike kojih se trebate pridržavati želite li smršati

Zbog toga biste trebali slijediti rutinu zdrave prehrane i pridržavati se zdravih navika, bez da se ograničavate na određenu vrstu hrane. Donosimo vam nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da djelotvorno upravljate svojom težinom i transformirate svoje tijelo.

Prije svega trebali biste popiti čašu vode 30 minuta prije obroka. Muškarci bi trebali piti 12 do 13 čaša dnevno, a žene devet. Ova navika vas drži hidriranim i pomaže vam da se riješite toksina, a čini vas i manje gladnima.

Crni grah, avokado, brokula, jabuke i mrkva imaju topiva vlakna. Ove namirnice dobre su za održavanje forme, ali i za vaše zdravlje. Konzumirajte ih što češće jer osim što su dobri za mršanje, smanjujuju rizik od dijabetesa i srčanih bolesti.

Kada sjedite u restoranu okrenite se od hrane. Naime ako dugo sjedite ispred nekog kolača želja za njegovom kupovinom će se povećati.

Osim toga sunčeva svjetlost i unos vitamina D u organizam pozitivno utiču na gubitak kilograma. Dakle, sunčajte se što više.

Da biste izbjegli prejedanje, bolje je na trpezi imati male porcije različite hrane za jedan obrok tako da možete uživati ​​u različitim ukusima, a ne osjećati se prejedeno. I uvijek koristite mali tanjir. Dobar primjer može biti turski doručak, s puno malih tanjira i raznovrsnom hranom.

Iako tijelo može odmah registrovati osjećaj punoće, ponekad je potrebno do 20 minuta da informacija dođe do mozga. Zbog toga je jako važno da naučite jesti polako. Pokušajte odložiti viljušku između zalogaja. To će vam produžiti vrijeme obroka i spriječiti vas da jedete više.

Kada jedete s partnerom, prijateljem ili nekim članom porodice podijelite porciju. To je dobar trik kada pokušavate jesti manje porcije. Naručite jedan obrok za oboje i tražite dva dodatna mala tanjira. Nakon što završite glavno jelo, nećete se osjećati krivim što ćete uživati ​​u lijepom desertu.

Related posts

Lijepa Sudanka bila je izbjeglica, a sada je proglašena modelom godine

Ovi prirodni dodaci ishrani pomogli su mi kod zdravstvenih problema!

Znaš li kako se pravi pura?

Leave a Comment