Nacrt pravilnika o poticajima?

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u skladu sa svojim nadležnostima uz uključenost nadležnih institucija, a radi implementacije softvera za obradu novčanih poticaja, pripremilo je Nacrt Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji u FBiH.

Novi model poticanja proizvodnje

Pozivaju sve zainteresovane da svoje komentare, sugestije i prijedloge na ovaj dokument dostave najkasnije do 27.12.2016. godine Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u elektronskoj formi na e-mail adresu: [email protected] ili u pisanoj formi na adresu:Ul. Marka Marulića br.2, 71000 Sarajevo.

Nakon završetka postupka učestvovanja javnosti, navedeni Nacrt Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji bit će dorađen i upućen na daljnju zakonom propisanu proceduru.

Tekst dokumenta možete preuzeti OVDJE.

Ažurirajte podatke o gazdinstvu!

Također, početkom naredne godine Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva započet će sa primjenjivanjem novog softvera za obradu novčanih podsticaja u poljoprivredi. Zbog uvođenja ovog softvera obaveza svih poljoprivrednika je da u periodu od 1. januara do 31. marta 2017. godine ažuriraju podatke o svojim poljoprivrednim resursima (zemljištu i/ili stoci) na gazdinstvu.

Pozivaju se fizička lica koja se bave poljoprivredom i žele ostvariti novčane podsticaje da kao i ranijih godina ažuriranje podataka izvrše u prostorijama općine po mjestu prebivališta, dok pravna lica ažuriranje podataka vrše u općinama po sjedištu registracije.

Fizička i pravna lica koja ne izvrše ažuriranje podataka neće biti uzeta u obzir tokom elektronske obrade podataka i neće moći ostvariti pravo na novčane podsticaje.

Komentare, sugestije i prijedloge na Nacrt Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji u FBiH, dostavljaju se do 27.12.2016.!