Načelnik općine Cazin sa Fondacijom Mozaik potpisao memorandum o suradnji za naredne dvije godine

Nnačelnik općine Cazin g-din Nermin Ogrešević je u ponedjeljak  na završnoj ceremoniji Konferencije na temu „Kreiramo dobru ekonomiju“ sa FONDACIJOM MOZAIK potpisao Memorandum o saradnji za naredne dvije godine, kroz program Omladinske banke koji je u Općini Cazin već uspješno implementiran od 2012. godine.

Završnoj ceremoniji Konferencije „Kreiramo dobru ekonomiju“ prisustvovale su brojne visoke zvanice, među kojima su bili Fadil Novalić, premijer FederacijE BiH, Melika Mahmutbegović, potpredsjednica Federacije BiH, Amir Zukić, federalni ministar razvoja, obrta i poduzetništva i Omer Korjenić, rukovodilac Sektora za zapošljavanje Federalnog zavoda za zapošljavanje te brojni partneri.

Direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić smatra da mladima prije nego napuste BiH treba pružiti priliku, što ova fondacija i čini pružajući im šansu da se okušaju u biznisu. Ovim investicijama realizira se Mozaikova strategija da se za desetak godina izgradi generacija od 500 mladih ljudi koji će voditi uspješne društvene biznise i biti uzor budućim generacijama, saopćeno je iz ove fondacije.

Sandi Salkić iz Cazina dio je prve generacije društvenih poduzetnika i poduzetnica. U partnerstvu sa Fondacijom Mozaik registrovao je Agrorevolucija d.o.o. firmu za proizvodnju i pakiranje premium mesa s poznatim porijeklom i kvalitetom koja će biti istaknuta na proizvodu.

“Ideja je uvijek bila tu, ali bez podrške Mozaika zadugo ne bih došao do izražaja i uspio pokrenuti biznis. Ujedinit ćemo 30 mladih poljoprivrednika i pružiti im šansu da proizvode”, kazao je Sandi.

Ovom investicijom Fondacija Mozaik daje priliku mladima da izgrade bolju i sigurniju budućnost za sebe, ali i da svojim biznisom pomognu društvu i riješe neki od mnogobrojnih problema u našoj zemlji.

agencije