MUP USK: Sve (manifestacije) će biti zabranjene dok pitanje migracija ne stavimo pod kontrolu!

Ilustracija

Sve dok se pitanje velikog priliva migranata ne uspije riješiti u saradnji sa institucijama BiH, radi očuvanja bezbjednosti, na području Unsko-sanskog kantona, sve manifestacije javnog karaktera biće otkazane.

Među njima i održavanje komemorativnog skupa u Garavicama kod Bihaća, najavljenog za 14. septembar, izjavio je ministar MUP-a Unsko-sanskog kantona, Nermin Kljajić.

On je istakao da je razlog otkazivanja održavanja ovog, ali i svih drugih javnih skupova na području Unsko-sanskog kantona, sprečavanje eventualnih incidenata, u kantonu, u kojem trenutno boravi oko sedam hiljada migranata.

Citiramo:
– Uprava policije Unsko-sanskog kantona napravila je bezbjednosnu procjenu svih javnih okupljanja, uključujući i obilježavanje manifestacije na Garavicama zbog narušene situacije s migrantima na području USK.

Sve manifestacije u narednom periodu su zabranjene dok se ne smiri pitanje migracija ne stavi pod kontrolu.

Ne samo te, već i neki javni koncerti biće zabranjeni. Sve će biti zabranjeno dok pitanje migracija ne stavimo pod kontrolu, jer imamo preko 3. 500 migranata koji se slobodno šeću u USK i nemamo prihvatni smještaj da te ljude smjestimo, tako da moramo voditi računa o bezbjednoti svih građana i ne smijemo dozvoliti nikakve incidente – rekao je ministar MUP-a Unsko-sanskog kantona Kljajić.