Morate isprobati ove korisne trikove na svom androidu

Optimizirajte rad baterije

Prva stvar koju biste trebali napraviti je isključiti ‘adaptive brightness’ ili ‘ambient display’. Ta postavka prilično crpi energiju vašeg uređaja. Senzor za provjeru osvjetljenja nije baš precizan, što znači da je bolje samostalno podesiti osvjetljenje prema poterbi.

Svi uređaji s Androidom dolaze uz neku vrstu optimizacije baterije. Koji god koristili, predlažemo da malo pogledate što točno rade i prilagodite ih svojim potrebama. Primjera radi, Sonyjev Sony's Stamina mode troši jako malo resursa, što znači da ga se cijelo vrijeme isplati imati upaljenim.

Značajka za štednju baterije koja dolazi sa osnovnom verzijom Androida, u drugu ruku, troši hrpu struje, što znači da biste ju trebali aktivirati isključivo kada je to nužno.

Pojačajte svoj WiFi

Jeste li znali da možete Chrome natjerati da vam uštedi vrijeme i novac smanjenjem podatkovne potrošnje? Uključivanjem ove značajke smanjujete potrošnju podataka i do trideset posto. Kako to napraviti? Odite u Chrome > Settings > Data Saver i uključite ga.

Aktiviratje Google Now pomoću dodira

Google Now aktiviran dodirom uveden je u Androidu 6.0. On daje kontekstualne informacije o svemu što se nalazi na ekranu, što znači da ne morate pokretati zasebnu pretragu ako vam nešto nije jasno. Za njegovo korištrenje, ponavljamo, trebat će vam barem Android Marshmallow.

Da biste aktivirali Google Now on Tap, odite u Settings > Google > Search & now > Voice i uključite ga/isključite. Nakon što aktivirate opciju, moći ćete dobiti brzu i preciznu informaciju o sadržaju jednostavnim tapom. Da biste ga isključili, tapnite na ikonu s tri točkice i nakon toga na Settings gdje možete tapnuti na off.

Nadmudrite lopove i koristite Google Device Manager

Android Device Manager je vrlo dobar alat za potragu za izgubljenim (ili ukradenim) telefonom. Device Manager ga može zaključati, natjerati da zvoni, izbrisati sav sadržaj ili čak poslati poruku osobi koja ga pronađe.

Android Device Manager je moguće podesiti u sklopu aplikacije Google Setting pod značajkom Security. Moguće ga je aktivirati iz daljine kako bi pronašao vaš telefon, zaključao ga ili čak izbrisao. Naravno, da biste to napravili, morat ćete aplikaciju aktivirati kao administrator. To možete napraviti odlaskom u Settings > Security > Device Administrators i tamo tapnuti na kockicu pored stavke Android Device Manager.

Ne koristite Pushbullet? Trebali biste

Treba vam elegantni app koji omogućuje dijeljenje poruka i linkova među uređajima bez potrebe za slanjem poruka? Kratki odgovor – Pushbullet.

Pomoću njega je moguće slati linkove između telefona i tableta, PC-ja i telefona ili telefona i drugih uređaja. On vam također daje mogućnost primanja i slanja SMS-ova ili poziva, što znači da ga se isplati downloadati i instalirati baš sata