Image default
Arhiva

MMF “ujedinio” Parlament FBiH

Vanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH zakazana je za 18. oktobar 2016. godine od 10 sati.

Za vanrednu sjednicu predloženo je da se na dnevnom redu nađe Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Federacije BiH po Proširenom aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o finansiranju između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Koridor 5C.

Zbog nefunkcionalnosti entitetskog organa zakonodavne vlasti u protekla dva mjeseca upućena su dva zahtjeva za održavanje hitnih sjednica i to zahtjev opozicije zbog prodaje Fabrike duhana Sarajevo (FDS) i zahtjev Vlade Federacije BiH o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja FBiH po proširenom aranžmanu.

Naime, Vlada Federacije BiH ne može povući novčana sredstva od prve tranše kredita koji je Međunarodni monetarni fond odobrio za BiH sve dok to ne odobre oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Koalicioni partneri u Federaciji BiH jučer su održali sastanak na kojem je bilo govora o zasjedanju Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH tako da se u skorije vrijeme očekuje i zakazivanje redovne sjednice Zastupničkog doma.

Related posts

ČUVANJE BH. TRADICIJE U DIJASPORI:

Saniteks se digao iz pepela kao fenix

Stanje na cestama

Leave a Comment