Misteriozne pojave u Sunčevom sustavu

Misterije nas okružuju, željeli mi to ili ne, a radi li se samo o nedovoljnoj sposobnosti ljudi da shvate (i prihvate) svijet oko sebe ili nečem stvarno čudnom, prosudite sami.
Misterije ne moramo tražiti na čudesnim mjestima, udaljenim planetama ili drugim svemirima, dovoljno je zaviriti u vlastito dvorište.

U ovom je slučaju dvorište naš Sunčev sustav, a u njega su zavirili znalci s YouTube kanala Dark5 i napravili još jedan u nizu sjajnih videa, pa da vidimo što je to misteriozno u našem susjedstvu …

5. Objekt X – 6. siječnja 2010. NASA-in teleskop Hubble snimio je čudan objekt u obliku slova X koji se kretao Sunčevim sustavom s čudnovatim repom iza sebe. Pretpostavlja se da dolazi iz grupe asteroida Flora koja se kreće u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera.

4. Tamni vitez – misteriozni satelit u polarnoj orbiti oko Zemlje, snimljen prvi puta još u šezdesetima, a najbolje je snimke napravio Space Shuttle Endeavour 1998. godine. O čemu se zapravo radi možemo samo nagađati …

3. Komet ISON – otkriven je 12. rujna 2012. i odmah povezan s Majanskim kalendarom i raznim teorijama o propasti svijeta, a cijeloj priči je šlag dana NASA svojim nemuštim priopćenjima, gašenjem teleskopa i sličnim igrarijama, tako da se i dalje ne zna što se zapravo dogodilo s njim.

2. Planet X – misteriozni planet poznat i kao Nibiru koji, ako vjerujete u teorije zavjere, predstavlja zlog blizanca naše Zemlje i svakog časa se može pojaviti na našem nebu i sve nas ubiti … ili odvesti u drugu dimenziju … ili ….

1. 1991 VG – objekt koji kruži oko Sunca u zanimljivoj putanji jako sličnoj Zemljinoj, veličine tek desetak metara, a kako se vraća u našu blizinu 2016., budite sigurni da ćete sljedeće godine slušati o njemu sa svih strana, zajedno s morem čudesnih teorija ….
(metro-portal.hr/uredio:NSP)