Image default
Arhiva

Mirsad Ademović, režiser filma ”Identitet”: Vi Krajišnici ste nevjerovatan, poseban narod!

Još jedno ‘umjetničko djelo filmske produkcije’ uskoro će ugledati svjetlo dana, drugim riječima, biti će predstavljeno krajiškoj publici ali i publici širom BiH.

Naime, riječ je o filmu ”Identitet” čiji je režiser Mirsad Ademović, a koji je između ostalog sniman i na području Bihaća i cazinske Krajine.

Kako nam ističe režiser, jedna od posljednih scena pomenutog filma je snimana u našoj mjesnoj zajednici Krivaja te na rijeci Korani.

 

”Želim Vas informisati da je jedna od poslednjih scena filma upravo ovih dana završena sa snimanjem ponovo u vašem kraju odnosno u mjestu Krivaja i na rijeci Korana.
Moram Vam kazati da ste poseban narod, a o tome kakvi ste govori se i u promotivnom videu o učesnicima filma „Identitet“ …
Film je trenutno u fazi postprodukcije (montaže). Premijeru filma planiramo u Sarajevu u februaru 2017., a promociju obavezno u vašem kraju tj. u Bihaću ili Cazinu, također u februaru 2017.
Publika ovih prostora će prvi put biti u prilici da vidi dokumentarni igrani film pokriven sinematografijom koja se danas koristi u savremenoj filmskoj industriji…”

Veliku podršku ovom fimskom projektu pružili su  članovi našeg poznatog airsoft kluba Crna Munja čiji su članovi bili i učesnici fima.
Režiser i njegova ekipa na čelu sa producenticom su posebno oduševljeni krajiškim prirodnim ljepotama ali i našom gostoljubljivošću te su u svojim intervjuima u promotivnom  videu, istakli mnogo lijepih riječi za nas Krajišnike.

 

Redakcija portala cazin-danas.com, u svoje lično ime i u ime svih Cazinjana, ovom prilikom se zahvaljuje režiseru Ademoviću i producentici Adisi na zaista prelijepim riječima te im želimo još mnogo uspješnih filmskih projekata.

 

 

Related posts

Napokon: Vlada FBiH zabranila promet trupaca i zaštitila proizvođače namještaja

Znamo li koliko dobra (zla) nam donosi vakcinacija ?

Održana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta „Džemal Bijedić“

Leave a Comment