Image default
Arhiva

Mirsad Ademović, režiser filma ”Identitet”: Vi Krajišnici ste nevjerovatan, poseban narod!

Još jedno ‘umjetničko djelo filmske produkcije’ uskoro će ugledati svjetlo dana, drugim riječima, biti će predstavljeno krajiškoj publici ali i publici širom BiH.

Naime, riječ je o filmu ”Identitet” čiji je režiser Mirsad Ademović, a koji je između ostalog sniman i na području Bihaća i cazinske Krajine.

Kako nam ističe režiser, jedna od posljednih scena pomenutog filma je snimana u našoj mjesnoj zajednici Krivaja te na rijeci Korani.

 

”Želim Vas informisati da je jedna od poslednjih scena filma upravo ovih dana završena sa snimanjem ponovo u vašem kraju odnosno u mjestu Krivaja i na rijeci Korana.
Moram Vam kazati da ste poseban narod, a o tome kakvi ste govori se i u promotivnom videu o učesnicima filma „Identitet“ …
Film je trenutno u fazi postprodukcije (montaže). Premijeru filma planiramo u Sarajevu u februaru 2017., a promociju obavezno u vašem kraju tj. u Bihaću ili Cazinu, također u februaru 2017.
Publika ovih prostora će prvi put biti u prilici da vidi dokumentarni igrani film pokriven sinematografijom koja se danas koristi u savremenoj filmskoj industriji…”

Veliku podršku ovom fimskom projektu pružili su  članovi našeg poznatog airsoft kluba Crna Munja čiji su članovi bili i učesnici fima.
Režiser i njegova ekipa na čelu sa producenticom su posebno oduševljeni krajiškim prirodnim ljepotama ali i našom gostoljubljivošću te su u svojim intervjuima u promotivnom  videu, istakli mnogo lijepih riječi za nas Krajišnike.

 

Redakcija portala cazin-danas.com, u svoje lično ime i u ime svih Cazinjana, ovom prilikom se zahvaljuje režiseru Ademoviću i producentici Adisi na zaista prelijepim riječima te im želimo još mnogo uspješnih filmskih projekata.

 

 

Related posts

PONUDA REKLAMNOG PROSTORA

Dječak zbog kojeg suze same krenu (VIDEO)

Mogu li se astmatičari baviti sportom?

Leave a Comment