Image default
BiH

Migranti i pokvareni novinari

Migracija uključuje kretanje ljudi s jednog mjesta na drugo mjesto da se trajno ili privremeno nastane na novoj lokaciji.

Današnje kretanje migranata izazvano je kolonijalnim ratovima zapadnih zemalja, Izraela, Irana i Rusije u svrhu otimanja prirodnih resursa u zemljama sa većinskim muslimanskim stanovništvom.

Posljednjih deset godina migranti su dominantno porjeklom iz muslimanskih zemalja i kao takvi izloženi su mržnji ostrašćenih krstaša u Grčkoj, Srbiji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Poljskoj. Migranti putuju mjesecima, čak i godinama i mnogi su izgubli živote u pokušaju da dođu do boljeg života.


Mada je Balkanska ruta, kojom je prije pet godina preko milijun igranata došlo u EU, načelno zatvorena, još uvijek se mnogi migranti pokušavaju nekako domoći Europe u bijegu pred ratovima, prirodnim katastrofama i gladi.

Na Balkanskoj ruti, glavna prepreka su mržnjom ostrašćeni hrvatski policajci, potomci krvoločnih uskoka, koji bez milosti premlaćuju migrante, vežu ih u žice i bacaju u vodu, gase cigarete na tijelima.

Pošto migrante opljačkaju, hrvatski policajci vraćaju premlaćen emigrante u BiH pod prisilom oružja. Ali tu se golgota migranata ne završava. U Bosni ih dočekuju pokvareni novinari i pišu bombastične priče o okupaciji bošnjačkog životnog prostora od strane migranata.

Po meni, ovi pokvareni novinari u Bosni, željni senzacije na migrantskoj muci, gori su od krvoločnih hrvatskih policajaca, koji se poput srednjovjekovnih evropskih inkvizitora, iživljavaju na nesretnim migrantima.

Dok ovo pišem, pokvareni novinari smišljaju novu priču o migrantima, nadajući se da će na ljudskoj muci zaraditi koju marku.


Mr. Šemso Bećar

Related posts

Zaustavimo uplitanje Hrvatske u poslove BiH, šta čekamo?

Okupljanja dijaspore s porukom: Dovodite djecu, neko će nekog okom zabilježiti

Jesu li Bosanski književni klasici (ne)poželjni u našim školama ?

Leave a Comment