Medijska zapostavljenost dijaspore od strane matice

Poštovani,

Dugi niz godina Info agencija BHD INFODESK iz Birminghama ukazuju na medijsku zapostavljenost Bosanskohercegovačke dijaspore.

Ako imamo u vidu činjenicu da van granica domovine živi više od dva milona Bosanskohercegovačkih građana kao i podatak da se taj broj svakodnevno povećava, neshvatljivo je da tek rijetki internet portali imaju rubriku posvećenu vijestima iz bh dijaspore.

Da situacija bude gora, i oni koji imaju rubriku “BIH DIJASPORA” neredovno je popunjavaju, pa su informacije koje nude svojoj publici u pravilu poprilično stare i neaktuelne.
Kako popraviti takvo stanje, kako smanjiti medijsku zapostavljenost bh iseljeništva, kako poboljšati brzinu protoka informacija i na taj način još bolje uvezati bh dijasporu sa maticom pitanja su na koja još nismo našli adekvatan odgovor.
Ova grupa je jedan mali pokušaj da razbijemo medijsku zapostavljenost bh. dijaspore.

Priključite nam se sa svojim informacijama iz sredina gdje djelujete, idejama, sugestijama i prijedlozima.

Šta pisati na portalu (grupi), predlažemo:

Tekstovi o aktivnostima u bh. asocijacijama, vrijednim volonterima, uspješnim učenicima, studentima, biznismenima.

Svakako nas zanimaju i interesantne priče o običnim ljudima, kako žive, šta rade kako provode dane u dijaspori.

Zainteresovani smo i za edukativni i zdravstveni sadržaj, priče o bh. gradovima, običajima, tradiciji, kulturi i muzici iz naše zemlje.

Takođe podsjećamo sve Vas da je stranica otvorena za saradnju i da su svi Vaši prilozi koji tretiraju problem bh. dijaspore dobrodošli.

Za portal www.pravisavjeti.info piše : Namik Alimajstorović

BHD INFODESK  Birmingham